fbpx
Segíts Te is a Hegyi-Karabahból menekülőknek!
Segítek
Adományozás

Különleges adventi délutánra hívtunk meg egy osztálynyi rászoruló gyermeket csepeli központunkba. Az önkéntesek által vezetett programon a nehéz körülmények között élő gyermekek arra kaptak lehetőséget, hogy szüleiknek, testvéreiknek készíthessenek karácsonyi ajándékot. A kézműveskedés mellett az adventi programjainkról elmaradhatatlan mézeskalácssütés is része volt a rendezvénynek, melynek keretében a gyermekek karácsonyi ajándékot is kaptak meglepetésként.

ökumenikus segélyszervezet

A foglalkozásba és az ajándékok átadásába Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató és önkéntesként Nagy Ervin színész is bekapcsolódtak.

A több mint 1000 gyermek személyre szabott karácsonyi kívánságának teljesítését hónapokig tartó előkészítő munka előzte meg. Munkatársaink intézményeik látókörében élő gyerekek karácsonyi kívánságait gyűjtötték össze. A klasszikus fiú és lány ajándékkérések (baba, távirányítós autó, társasjáték, labda, lego, könyv, vagy éppen mikroszkóp, orvosi játékszett stb.) mellett voltak gyerekek, akik csupán egy nagy diós bejglit, családi élelmiszercsomagot, egy meleg kabátot vagy éppen egy új cipőt kértek ajándékba

A kérések teljesítését támogató vállalati partnerek és magánszemélyek tették lehetővé, összesen közel 8 millió forint értékben, akiknek ezúton is köszönjük, hogy csatlakoztak az ünnepi összefogáshoz: ACG KFt., Citibank Zrt., Digic Pictures Kft., Frank Digital Kft., Friesland Campina Kft., Magyar Bankholding Zrt., Magyar Fejlesztési Bank Zrt., Provident Zrt., Samsung Zrt., SAUSKA & TÁRSA Kft., VOLT Produkció.

Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató a rendezvényen elmondta: Az adventi programok, így a mai gyermekfoglalkozás is kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet országos Adventi Adománygyűjtéséhez, melynek célja, hogy az ünnepeken túl, egész évben támogatni tudják a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat. A kézzel fogható támogatás mellett a Kapaszkodó programunk keretein belül nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztő programokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra. Gáncs Kristóf kiemelte: amellett, hogy az Adventi Adománygyűjtés a szervezet egész éves munkájának a támogatásáról szól, a gyerekek esetében különösen fontos, hogy különleges élményekkel gazdagodhassanak, és ők is részesüljenek az ajándékozás örömében.

Ünnepi segélyakcióimkat és az egész éves rászorulókért végzett munkánkat a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjtünk, hogy kitörési pontokat tudjunk kínálni a szegénységből és esélyt adjunk a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsünk a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is