Adományozás

Figyelemfelhívás sztárokkal: gyermekfejlesztő eszközökből rakta ki Lékai-Kiss Ramóna és Berki Krisztián a 1353-as adományvonal számait

 

A háború miatt menekülők után most a magyarországi rászoruló gyermekekre irányítja a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet. Cél, hogy minél több gyermeknek adhassanak ESÉLYT a szegénység okozta hátrányok leküzdésére az egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok keretében. Az elmúlt évekhez hasonlóan, az Ökumenikus Segélyszervezet idén is célzott adománygyűjtést indít 1353-as adományvonalán (250 forint/hívás) és itt a honlapunkon a gyermekek felzárkózását segítő rendszeres foglalkozásainak és nyári táborainak támogatására.

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekekért végzett munkájáról, a most induló kampány és adománygyűjtés részleteiről, és hogy hogyan lesz az adományokból igazi változás a nehéz sorsú gyermekek életében, sajtótájékoztató keretében számolt be Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató. A sajtótájékoztatón részt vett és tapasztalatairól beszámolt Lékai-Kiss Ramóna műsorvezető és Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, akik önkéntesként az elmúlt egy év során is számos alkalommal kapcsolódtak be a rászoruló gyermekek támogatásába. A sajtótájékoztató figyelemfelhívó akcióval zárult: az esemény résztvevői a 1353-as adományvonal számait fejlesztő illetve oktató eszközökkel szimbolizálták, így hívva föl a figyelmet a hazai rászoruló gyermekek támogatásának fontosságára.

Az adománygyűjtéshez bárki tud csatlakozni:

 

  • A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forint adománnyal
  • A segelyszervezet.hu oldalon bankkártya segítségével
  • átutalással pedig a 11705008-20464565 számlaszámon, a közlemény rovatban a „Kapaszkodó” jelzést feltüntetve
  • A TESCO üzleteinek pénztárainál és az önkiszolgáló kasszáknál május 16. és június 19. között kapható 250 forintos, valamint a Tesco weboldalán elérhető 250, 500 és 1000 forintos kuponok vásárlásával
Gáncs Kristóf a sajtótájékoztatón elmondta: Kapaszkodó gyermekfejlesztő programja keretében központjaiban összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. Olyan gyerekekkel, akik a segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Gyerekekkel, akiknek nem lennének meg a szükséges eszközeik a tanuláshoz; akik nem járhatnának az iskolán kívüli korrepetálásra, fejlesztő foglalkozásokra. Gyerekekkel, akik soha nem élhetnék meg a felhőtlen nyári táborozás varázslatos élményét. „Miközben továbbra is változatlan erővel folytatjuk az ukrajnai háború elől menekülőket támogató rendkívüli segélyprogramjainkat, fontosnak tartjuk, hogy azokra is ráirányítsuk a figyelmet, akik Magyarországon szorulnak rá a támogatásunkra. Azért hirdetünk összefogást, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermeknek nyújthassunk kapaszkodót a felzárkózáshoz”- hangsúlyozta a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Segítség minden korosztálynak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez

Az Ökumenikus Segélyszervezet biztos kezdet gyermekházaiban már a születéstől segítik a legkisebbek egészséges fejlődését, a hátrányok kialakulásának megelőzését. Tanoda programjában és Jelenlét pontjain a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget a hátrányaik ledolgozásához, s a digitális, modern eszközökkel tartott foglalkozásokon játékká válik a tanulás. Bentlakásos és napközis táboraiban az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezet szakemberei. Átmeneti otthonaiban a munkatársak mindent megtesznek, hogy a gyerekek a megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. Itt minden korosztályból vannak gyerekek az újszülöttől a középiskolásig. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja nélkülöző családok és gyermekek tízezreit támogatja évente élelmiszerrel, ruhával, tanszerrel egész évben.

Vidám gyermeknapi programok országszerte

Az idei gyermeknap környékén számos vidám gyermekprogramot szerveznek majd az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei országszerte. Az alkalmakon nem csak a bentlakók, hanem a központok látókörében élő rászoruló családok gyermekei is részt vehetnek. A közösségi programok között olyan különleges rendezvények is lesznek, mint például egy budapesti élménynap a segélyszervezet vidéki központjaiból érkező gyermekek számára. A gyermekprogramok mellett idén is több figyelemfelhívó akciót is tervez a Segélyszervezet, hogy minél több adományozó csatlakozzon a gyermekekért indított összefogáshoz.

Egy történet a 3000-ből

Szandra és élettársa 4 gyermeket nevelnek Vizsolyban egy mindössze egyszobás lakásban. Hiába dolgoznak szorgalmasan, csak nehezen tudnak napról napra megélni. A 4 éves Fédra asztmás, kezelését különösen nehezen tudják fizetni. Az Ökumenikus Segélyszervezet településen található Jelenlét Pontját minden nap látogatják, ahol a gyerekek barátokra, az anyuka pedig támogató közegre lelt. A szeretetteljes közegnek hála a gyerekek sokat fejlődtek. A foglalkozásokon „tallérokat” gyűjtenek, amiből ajándékokat vásárolhatnak. Iván büszkén mutatja az ebből vett Mickey egeres párnáját. Szandra legnagyobb vágya, hogy a gyerekek elvégezzék az általános iskolát, tovább tanuljanak, és így egy nagyobb városba költözhessenek. Az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programjában ESÉLYt kaphatnak álmaik megvalósításához!