Adományozás

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet tartós élelmiszer-, és higiéniás csomagok osztásával segíti a Nyugat-Ukrajnát sújtó villámárvíz károsultjait. A júniusi heves esőzések következtében Ukrajna öt megyéjében több, mint tízezer otthon vált lakhatatlanná, utak váltak járhatatlanná és hidak semmisültek meg. A súlyos károkkal járó árvízi helyzet enyhítésére a Hungary Helps Ügynökség 10 millió forint értékben nyújtott támogatást, melyet a Segélyszervezet segélycsomagok összeállítására és az érintett lakossághoz történő eljuttatására fordított.

A több kilogramm tartós élelmiszert és higiéniai termékeket tartalmazó csomagokat a Segélyszervezet helyi képviseletének munkatársai állították össze. Az összesen 1100 csomag kiosztása augusztus 13-án kezdődött Ivano – Frankovszkban, majd a következő napon Csernyivci megyében és a környező járásokban folytatódott. A csomagok szétosztása az árvízkárosultak számára a Segélyszervezet helyi partnere, az MGC „Etalon” és az érintett önkormányzatok munkatársaival közösen zajlott.

A koronavírus járvány következményei sokakat már eleve nehéz helyzetben értek, azonban a régiót sújtó árvíz rengeteg családot sodort teljesen kilátástalan helyzetbe. A kivételesen nehéz körülmények közepette különösen fontos, hogy a Segélyszervezet által koordinált projekt keretében 1100 család részesülhetett gyorssegélyben.