Adományozás

Az Ökumenikus Segélyszervezet a Hungary Helps Ügynökség támogatásával és együttműködésben a Norwegian Church Aid-del 10 millió forint értékű segélyakciót hajtott végre Szudánban. Több ezer ház semmisült meg és százezernél is több otthon vált lakhatatlanná a hetekig tartó heves esőzések következtében, ami a Nílus áradásához vezetett ősz elején. Az emberéleteket is követelő krízishelyzetben a Segélyszervezet segélycsomagokat osztott szét az érintett lakosság részére Kartúm állam területén.

Az árvízi gyorssegély megvalósítása során 300 db segélycsomag nagyjából 1050 kedvezményezett részére került kiosztásra. A csomagok többek között alapvető higiéniás eszközöket és egészségügyi felszereléseket, takarókat, matracokat, és lábbeliket is tartalmaztak. Az osztáson személyesen részt vett Elek Balázs, konzul, Magyarország Kairói Nagykövetségének kartúmi irodájának képviseletében.

A segélyakció célja, hogy az áradás következtében otthontalanná válók átmeneti menedéket találva alapvető eszközökhöz juthassanak, ugyanis a krízishelyzetben az érintett családok gyakorlatilag mindenüket elveszítették.