Adományozás

A Tesco 2022-ben immár 13. alkalommal csatlakozott Segélyszervezetünk Adventi Adománygyűjtéséhez, mely december 24-én zárult le az áruházakban. A vásárlók a kampány során összesen 226 853 darab kupont vettek az áruházlánc üzleteiben és online, melynek révén több mint 57 millió forint gyűlt össze a rászorulók javára. A Tesco ezt 60 millió forintra egészítette ki, valamint 2023 során további 10 millió forinttal támogatja a Segélyszervezetünk működését, hogy a megnövekedett költségek ellenére is folytatni tudjuk a munkát.

“Az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnereként mindig örömmel csatlakozunk adománygyűjtő kampányaikhoz. A koronavírus-járvány és a háború után most a megélhetés jelent egyre nagyobb terhet, legfőképpen azoknak, akik már eddig is nehéz körülmények között éltek. Közben pedig a krízishelyzetbe került családok segítői is kihívásokkal küzdenek. Nagyon köszönöm munkatársaimnak, vásárlóinknak és a Tesco vezetőségének, hogy az összefogás erejével összesen 70 millió forinttal támogathatjuk a szervezet társadalmilag nélkülözhetetlen munkáját” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

Gáncs Kristóf, Segélyszervezetünk kommunikációs igazgatója kifejtette: „A Tesco áruházakban zajló kuponos akció mára elmaradhatatlan részévé vált az Adventi Adománygyűjtésnek. Nagyon hálásak vagyunk a Tesco munkatársainak, hogy a jótékony célú esemény 2022-ben sem maradt el, és a vásárlóknak, hogy a számukra is megterhelő körülmények ellenére is ilyen sokan csatlakoztak az összefogáshoz! A többszörösére megnövekedett energiaárak és az égbe szökő élelmiszerárak azonban most munkánk folytatását veszélyeztetik, éppen akkor, amikor nagyobb szükség van rá, mint valaha. Külön szeretnénk ezért köszönetünket kifejezni a Tescónak a 10 millió forint összegért, melyet Folytatási Alapunk számára különített el, hozzájárulva ahhoz, hogy egyetlen intézményünket se kelljen bezárni. A vállalat az elsők között csatlakozott, hogy a szokásos, rendszeres támogatásokon túl besegítsen megnövekedett terheinkbe, és lehetővé tegye munkánk folytatását. Bízunk benne, hogy segítségükkel továbbra is ételt, otthont és esélyt biztosíthatunk a nehéz sorsú családoknak az év 365 napján, és a felzárkózási programjainkban részt vevő több mint 3000 ezer gyermek mellett is ott tudunk állni a jövőben is!”