Adományozás

Az Ökumenikus Segélyszervezet humanitárius akció keretében ivóvízosztásba kezdett Erbilben és környékén ugyanis kivételesen nagy hőség sújtja a közel-keleti országokat, így Irakot is. Bagdadban rekordmeleget, 52 Celsius fokot mértek a napokban, Erbilben pedig 49°C a hőmérséklet.

A Segélyszervezet helyi képviselete vízosztással segít a kialakult helyzetben, hiszen rengeteg nehézsorsú család maradt ivóvíz nélkül. Az osztás egy 17.000 literes tartálykocsiból történik, mely többszöri újratöltését követően célunk, hogy nagyjából 300 családot juttassunk tiszta ivóvízhez a házaik tetején található tartályok feltöltésével. A segítségnyújtás különösen fontos, ugyanis a felszerelt tartályok a teljes háztartást látják el vízzel, a hűtőberendezések is csak így tudnak működni.

A körülményeket nehezíti, hogy a hőség alatt elromlott az állami áramhálózat, sorozatos áramkimaradások követik egymást továbbá a koronavírussal regisztrált betegek száma is jelentős, ami akár újabb korlátozásokhoz is vezethet.