Adományozás

Megfeszített munkával és kitartással sikerült segélyszervezetünk országos intézményhálózatában dolgozó munkatársainak sikerült megvalósítaniuk a tavaly tavasszal kitűzött célt: A járványhelyzetben sem engedni el a rászorulók kezét!

Az elmúlt több mint egy éves időszakban rendkívüli szabályok bevezetésével, rugalmas és kreatív megoldásokkal, de működtek az intézményeinkk, igaz kisebb csoportokban szervezett ellátási formákban, online térben és telefonon, de folyamatosan támogatást nyújtottak és nyújtanak szakembereink a rászorulóknak.

Segélyszervezetünk szociális és fejlesztő központjainak szerteágazó szolgáltatásai mellett folytatta működését a segélykéréseket kezelő Országos Segélyközpont is, ahová az elmúlt 12 hónapban kétszer annyi kérés érkezett, mint az azt megelőző hasonló időszakban. Sokan kértek élelmiszert, fertőtlenítő szereket és a védekezéshez szükséges felszereléseket, például maszkot. Számos családnál a munkahely elvesztése okozott komoly anyagi problémát. A gyermekek esetében pedig a tanulásban való lemaradás a legnagyobb gond, így az online oktatás otthoni biztosításához kértek támogatást, többek között a digitális eszközök vagy az internetkapcsolat hiánya miatt.

A bezártság okozta depresszió, a kapcsolati erőszak érintettjeinek pedig a bántalmazóval való még szorosabb együttélés okozta problémákkal kell megküzdeniük. A fokozatos nyitás során poszttraumás esetek felszínre kerülésére is számítanak a szakemberek. Az intézmények működését szintén számos extra feladat kísérte, a folyamatos fertőtlenítésen és védekezési protokoll végrehajtásán túl. Egy az átmeneti otthonban élő család karanténba kerülése esetén például a teljes ellátásukat munkatársainknak kellett megoldani. Az intézményeink emellett segítik a hozzájuk fordulókat az oltási regisztrációban is, hiszen többeknek nincs eszköze, internetelérése vagy akár e-mail címe sem.

Nyitási körkép - Olvasd el, hogyan segítenek egyes intézményeink

ökumenikus segélyszervezet