Adományozás
Bekapcsolódott a törökországi humanitárius segélyáruk beszerzésébe és kiosztásába Hatay tartományban Segélyszervezetünk Irakból delegált magyar munkatársa, aki helyszíni koordináció keretein belül segít felmérni a további segítségnyújtás területeit és legcélravezetőbb eszközeit a török, Túlélésért elnevezésű partnerszervezetével. Szíriai partnerszervezetének munkáját pedig 5 millió forinttal támogatja a magyar segélyszervezet.
Törökországi partnerszervezetünk közreműködik többek között a területről elköltözni kívánó lakosok evakuálásában, pszichológiai segítséget nyújt, téliesített sátrakat állított föl elsősorban kisgyermekes családoknak, továbbá ivóvízzel, fűtőberendezésekkel, higiéniai eszközökkel, matracokkal és takarókkal segít. A legégetőbb szükség orvosi eszközökre és általános gyógyszerekre, valamit élelmiszerre, higiéniás termékekre és ivóvízre van. A kórházak túlterheltek a traumás sérültek kezelésével, gyakorlatilag szinte csak sürgősségi betegellátás folyik.
ökumenikus segélyszervezet

Eközben Szíriában a helyi egyházi partnerszervezetünkkel szoros együttműködésben hajtunk végre humanitárius segélyakciót, melynek első szakaszában 5 millió forintos gyorssegéllyel támogatja partnerszervezetének helyszíni munkáját. A több mint egy évtizede dúló szíriai polgárháború miatti belső menekültek eddig is magas száma a természeti katasztrófát követően jelentős mértékben nőtt. Aleppó városában 53 ezer ember talált átmeneti szállásra, köztük több mint 10 ezren az Ökumenikus Segélyszervezet partnerszervezete által megnyitott templomokban és kolostorokban kialakított 235 szükségszálláson. Aleppó térségében élelmiszerrel, higiéniás csomagokkal, takaróval és szálláshelyekkel segítjük a bajbajutott családokat. Miután mind a polgárháborúban, mind a földrengésben számos kórház és orvosi rendelő is megrongálódott, a működésképesek túlterheltségét enyhítendően Segélyszervezetünk támogatásából orvosi kezelések és gyógyászati segédeszközök (mankó, tolókocsi) költségeit is fedezik. Adománygyűjtés a földrengés károsultjainak megsegítésére

1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal tud bárki segíteni. Nagyobb összeget bankkártyával a www.segelyszervezet.hu honlapon lehet felajánlani, míg banki átutalással a 11705008-20464565-ös adomány-számlaszámra “földrengés” megjelöléssel várjuk.