Adományozás

Az év végi, addig példátlan, Horvátországot megrázó földrengés után munkatársunk rögtön a helyszínre utazott, és gyűjtést hirdettünk, hogy adományozóink is kifejezhesség szolidaritásukat a szomszédos ország károsultjaival. A felhívásra összesen 20 millió forint felajánlás érkezett a 1353-as adományvonalra érkezett hívások, illetve online és banki adományok formájában.

A beérkezett összeget ígéretünkhöz hűen az újjáépítés támogatására fordítjuk: a helyszíni felmérés és más szervezetekkel történő koordináció alapján segélyszervezetünk a földrengés középpontjától mindössze 20 km-re található Glina település középiskolájának felújításába kapcsolódik be. Az iskolába 197 diák jár – ők jelenleg nem tudják folytatni tanulmányaikat, mert az intézmény súlyosan megrongálódott. A rengések során az épület üvegei betörtek, falak repedtek meg, továbbá az iskolai bútorzat és felszerelés egy része is tönkrement.

A súlyos károk ellenére még rendbe lehet hozni az épületet, amiben adományozóinknak köszönhetően jelentős szerepet vállalhat szervezetünk is.

Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott az összefogáshoz!