fbpx
Rendkívüli áradások Líbiában - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás

Első nemzetközi segélyszervezetként érkeztünk az ukrán városba. A stratégiai jelentőségű ukrán nagyváros alpolgármesterével és több regionális képviselővel is egyeztettek a segítségnyújtásról munkatársaink a helyszínen. A város alpolgármesterének elmondása szerint ezidáig nem tárgyalt még külföldi professzionális segélyszervezettel, illetve nem állt fel ENSZ koordináció. Humanitárius szakembereink egyúttal felméréseket is végeznek egy komplex nemzetközi segélyprogram keretében.

Giuliano Stochino-Weiss, a lembergi központunk vezetője elmondta: meglátogatták a humanitárius koordinációs központot, ahol a segélyek elosztása történik. Míg előbbi helyszínen ivóvízzel segítenek, jártak többek között a Lviv Arénában, ahol a menekült gyermekek számára hoztak létre játszósarkot és higiéniai pontot/pelenkázót, valamint mobiltöltő állomást is telepítenek a vasútállomásra a tervek szerint. A magyar humanitárius szakember tapasztalatai szerint óriási a mozgás a városban, a legtöbb menekült átutazóban van az ország keleti részéről, és többnyire a lengyel határ felé tart. Hatalmas az összetartás, rengeteg az önkéntes, akik közül a magyar csapatba is toboroztak többet.

A város központjában humanitárius irodát is nyitottunk, amelyben évtizedek óta a térségben dolgozó szervezetként koordináljuk az ACT Alliance tagszervezetek összefogásával megvalósuló nemzetközi segélyprogramot.

Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek! Én is segítek