Adományozás

Gyermekek százainak szervez gyermeknap környékén élménygazdag programokat országszerte az Ökumenikus Segélyszervezet. A gyermeknapi rendezvények kapcsolódnak a május közepén meghirdetett Kapaszkodó kampányhoz, mellyel a háború miatt menekülők után most a magyarországi rászoruló gyermekekre irányítja a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet. Cél, hogy minél több gyermeknek adhassanak ESÉLYT a szegénység okozta hátrányok leküzdésére. Az elmúlt évekhez hasonlóan, az Ökumenikus Segélyszervezet idén is célzott adománygyűjtést indított 1353-as adományvonalán (250 forint/hívás) és a www.segelyszervezet.hu oldalon gyermekek felzárkózását segítő rendszeres foglalkozásainak és nyári táborainak támogatására.

Gyereknapi programok országszerte

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekeket segítő központjai vidám közösségi programokkal készültek az idei gyermeknapra. Orosházától, Szolnokon, Olaszliszkán át Kaposvárig és számos további helyszínen szerveznek játékos foglalkozásokat rászoruló gyermekek számára a gyermeknapon vagy az azt övező időszakban. Az egyik legtöbb résztvevőt vonzó programra Budapesten került sor május 27-én, pénteken, ahol a segélyszervezet vidéki intézményeiből érkező osztálynyi gyereksereg tölthetett el egy felhőtlen napot a Magyar Zene Házában és a Városligeti Műjégpályához tartozó Csónakázótón. A rendezvényhez kapcsolódó játékos foglalkozásokat olyan ismert önkéntesek vezették, mint Berki Krisztián és Wolf Kati.

A segélyszervezet ismert önkéntesei összefogásra hívtak a 27. ALDI Női Futógálán

A gyermekprogramok mellett idén is több figyelemfelhívó akciót is szervez a Segélyszervezet, hogy minél több adományozó csatlakozzon a gyermekekért indított összefogáshoz. A mai napon gyermeknapi játékokkal várta a versenyre érkező családokat az Ökumenikus Segélyszervezet a 27. ALDI Női Futógálán. Míg a gyerekek önfeledten játszottak, szüleik megismerhették a segélyszervezet Kapaszkodó programját. A hátrányos helyzetű gyermekek támogatására meghirdetett összefogáshoz a helyszínen található perselyek, illetve HelloPay bankkártyás terminál segítségével csatlakozni is lehetett. Ahogy korábbi sportrendezvényeken, úgy az Ökumenikus Segélyszervezet most is arra hívott: Ne csak szurkolj, segíts! A figyelemfelhívó akcióban Mezei Léda színésznő, Rátonyi Kriszta műsorvezető, a segélyszervezet ismert önkéntesei és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató is részt vettek: a 11:10 órakor kezdődő 2,5 km-es egyéni versenyben 1353 – Ne csak szurkolj, segíts! feliratú futómezben álltak rajthoz.