Adományozás

Segélyszervezetünk a Budapest Sportirodával (BSI) partnerségben idén első alkalommal hirdeti meg az Ökumenikus Váltót a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A kezdeményezés célja, hogy a legkülönbözőbb vallási felekezetekhez kötődő futókat szólítsuk egy futóközösségbe, egy közös célért.

Az Ökumenikus Váltóban induló csapattagok kétféle módon válhatnak jótékony futókká. Egyrészt az online nevezés során, a nevezési díjon felüli adománnyal, másrészt segélyszervezetünk 1353-as adományvonalát népszerűsítő „Ne csak szurkolj, segíts!” mez vásárlásával. A jótékony futók mindkét esetben Kapaszkodó programunkhoz járulhatnak hozzá, melynek keretében évente több ezer hátrányos helyzetű gyermek kap esélyt a felzárkózásra ingyenes foglalkozásokon keresztül.

Az Ökumenikus Váltóba egyházi közösségekből, gyülekezetekből érkező csapatokat, egyházi középiskolákból és hittudományi egyetemekről érkező csapatokat, egyházak és egyházi intézmények munkatársait, valamint önkénteseinket és adományozóinkat egyaránt várjuk.

Az indulók két verseny közül is választhatnak. Azoknak, akik még nem vállalkoznak nagyobb kihívásokra, de szívesen belekóstolnának egy futóverseny hangulatába az október 9-ei (szombati) V4 váltó versenyszám ajánlott, ahol a 4×2 km-t kell teljesíteni. Az elszántabbakat a klasszikus 4 fős maraton váltóba várják október 10-én (vasárnap), ahol a csapattagok egymást váltva 9 – 12.4 – 8.6 – 12.2 km-es szakaszokat futnak, és az első futó lehet akár egyéni maratonista is, hiszen ez a versenyszám együtt rajtol és azonos útvonalon halad a főváros legszebb pontjait érintő maratoni mezőnnyel.

Nevezz október 6-ig az „Ökumenikus Váltó” opciót választva.

ökumenikus segélyszervezet