Adományozás

Az elmúlt 12 hónapban kétszer annyi kérés érkezett Országos Segélyközpontunkba, mint az azt megelőző hasonló időszakban. Sokan kérnek élelmiszert, fertőtlenítő szereket és a védekezéshez szükséges felszereléseket, például maszkot. További számos megkeresésben az online oktatás otthoni biztosításához kérnek támogatást, többek között a digitális eszközök vagy az internetkapcsolat hiánya miatt. A hozzánk fordulók közül sokaknak mára elfogytak a tartalékai, azt jelzik, hogy nem tudják fizetni a lakbért és a rezsit, mivel a járvány alatt megszűnt vagy jelentősen csökkent a bevételük.

A járvány valamennyi központunk működését mélyen érinti. A családok és gyerekek felzárkózását segítő közösségi programokat a nappali ellátást nyújtó intézményben több esetben felfüggesztettük vagy kisebb csoportokra osztva történnek, illetve online térben tartjuk meg.
A szociális szolgáltatások egy részénél a segítő munkát úgy szerveztük át, hogy a kapcsolattartás ne igényeljen személyes találkozást, tehát a tanácsadások telefonon vagy online, az adományátadások pedig kontakt nélkül zajlanak. Továbbra is speciális feladatokkal szembesülnek az általunk működtetett családok átmeneti otthonai. A 40 fős intézményekben a higiénés körülmények biztosítása mellett az intézmények munkatársai mindent megtesznek azért is, hogy a járványhelyzet miatt otthon maradni kényszerülő gyermekek ellátásában illetve korrepetálásában is maximális támogatást nyújtsanak a családoknak. A hajléktalanokat segítő központjaink teljes kapacitással működnek folyamatosan, hiszen a leginkább rászorulók, akiknek nincs hol „otthonmaradni” a járványhelyzetben is ezekben az intézményeiben remélnek segítséget. Mindemellett, lehetőségeinkhez mérten, immunerősítőkkel és vitaminokkal is támogatjuk az általunk fenntartott időseket, családokat, illetve hajléktalanokat segítő intézményeinket.

Te is segíthetsz a bajbajutottaknak! Én is segítek
ökumenikus segélyszervezet