Adományozás

Az idei rendhagyó évben a nyári szünidő utolsó napján játékos foglalkozásra invitáltuk Országos Segélyközpontunkba rászoruló gyerekeket. Az Iskolakezdés együtt! segélyakció záró rendezvényén ők kapták meg utolsóként az ajándék tanszercsomagokat.

Az idén már 9. alkalommal elindított Iskolakezdés együtt kampány bő két hetében egymást követték segélyszervezetünk figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az adománygyűjtéshez. A terv a koronavírus miatt idén összesen 20 millió forint összegyűjtése volt, amelyből az előző évekhez képest dupla annyi, azaz 2000 gyermek számára tudtunk fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani. A támogatott gyermekek elsősorban az intézményeinkben élő, illetve központjaink látókörében élő családok gyermekei.

Az augusztusi segélyakció idén is vállaltuk, hogy a célként kitűzött kétezer gyermek iskolakezdési támogatásához szükséges összegen felül beérkező pénzadományból országos intézményhálózatunk Kapaszkodó programjaiban éves szinten részt vevő, mintegy 2000 diák felzárkózását támogatjuk egész évben; rendszeres fejlesztő foglalkozásokat szervezve számukra a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez. E program a járványhelyzet alatt sem szünetelt, sőt: a munkatársaink minden rendelkezésre álló eszközzel segítettek a gyermekeknek, hogy be tudjanak kapcsolódni a digitális oktatási rendbe.

ökumenikus segélyszervezet