fbpx
Segíts Te is a Hegyi-Karabahból menekülőknek!
Segítek
Adományozás

Segélyszervezetünk intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak.

A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak most ennek az egész éves segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha.

A segélyszervezetünk szolnoki családok átmeneti otthonában egy-egy hétre elegendő alapvető élelmiszereket tartalmazó kríziscsomag ára 15 ezerről 27 ezer forintra emelkedett. Van olyan intézményünk, melynek éves fűtési költsége előreláthatólag 3 millió forintról 22 millió forintra növekszik. Tekintettel arra, hogy a Segélyszervezetünk ma már több mint 50 intézményt működtet, a fentiekben adott példák sokszorosan jelentkeznek a költségvetésünkben.

Hagyományaihoz híven idén is meghirdettük Adventi Adománygyűjtésünket, hogy az összefogás erejével továbbra is ott lehessünk azok mellett, akiket a gazdasági válság most még kilátástalanabb helyzetbe sodor. Ez az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy az ünnepeken túl, a hétköznapokban is hatékonyan tudjuk segíteni a nélkülözőket és bajbajutottakat országszerte. Az idei esztendőben is folytatjuk azt a hagyományt, hogy adományozóinkak kézzel készített mézeskalácsszívekkel köszönjük meg támogatásukat az ünnepi összefogás során. A „gyökerekhez” visszanyúlva, az első mézeskalácsokat idén is a szolnoki családok átmeneti otthonában készítettük el, hogy így hívjuk föl az ország figyelmét az összefogásra. Az átmeneti otthonban élő gyermekekkel közösen szervezett mézeskalács sütésen és díszítésen részt vett Lévai Anikó az Segélyszervezetünk jószolgálati nagykövete, Lehel László elnök-igazgatónk és Szalay Ferenc Szolnok polgármestere. A jótékonysági eseményünkhöz sztársportolók is csatlakoztak, a Szolnoki Olajbányász kosárlabdacsapatból Pallai Tamás és Révész Ádám vett részt a rendezvényen.

Lehel László elmondta, hogy a rendezvény helyszínéül azért választottuk az egyik családok átmeneti otthonunkat, hogy bemutassuk többek között ilyen és ehhez hasonló, rászoruló családokat és gyermekeket segítő intézményeik támogatására gyűjtenek pénzadományokat adventben. Arra kérünk mindenkit, hogy akinek lehetősége van, tárcsázza a 1353-as adományvonalat, vagy a www.segelyszervezet.hu oldalon keresztül juttassa el felajánlását.

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz?

  • 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet adományozni
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
  • A segélyszervezet Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjában, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját.
  • nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal
  •  Önkéntesként: az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az onkentes@segelyszervezet.hu címen, akik szívesen segítik adománygyűjtést.