Adományozás
Megjelentek a budapesti, az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén nyitott Adománypontunkon az idei év jótékonysági termékkülönlegességei. A GÖNC Collection néven olyan táskákat, tasakokat és karácsonyfadíszeket értékesítünk, amiket hazánk egyik leghátrányosabb helyzetű térségének három településén működtetett varróműhelyeiben készítenek rászoruló családok asszonyai.

A Gönci járásban található Boldogkőújfalun, Felsődobszán és Vizsolyban hivatásos varrónő vezetésével rászoruló családok asszonyai varrnak az Ökumenikus Segélyszervezetnek felajánlott használt ruhákból termékeket. A Segélyszervezetünk által a Velux Alapítványok támogatásával működtett manufaktúrákban a helyi asszonyok a szakma elsajátítása mellett értéket teremtenek s közben összetartó közösséggé válnak. Ami a műhelyekben létrejön, az nemcsak egy termék, hanem esély is, a hétköznapok terhe alól kiszakadó, a közösségben, a fejlődésben utat kereső asszonyok számára. A bennük lehetőséget látó, számukra esélyt teremtő, velük közösen álmodó szakemberek varázslata. A termékek megvásárlói pedig ennek a közösségnek adnak esélyt egy jobb életre.

Adventi Adománygyűjtésünkhöz kapcsolódó jótékonysági programsorozatunk keretében november 30-án 16 varróműhelybe járó asszonyt hívtunk budapesti kirándulásra. Az Országházban tett látogatást és Kossuth téri sétát követően a Szent István téren található Advent Bazilika rendezvénysorozat hüttéjében láttuk vendégül őket, ahol sokuk kedvencével, Oláh Gergő ismert énekessel is találkozhattak. ö

Önkénteseink az örömteli és kedélyes beszélgetések mellett bekapcsolódtak az asszonyok számára szervezett rendhagyó műhelymunkába is, ahol a GÖNC collection jótékonysági árucikkeit megvásárlók számára stenciltechnikával tették egyedivé a termékeket. Az élményteli nap sötétedéskor a Bazilikára vetített fényfestés megtekintésével zárult.

Segélyszervezetünk intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Az Adventi Adománygyűjtésünk célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjtünk, hogy kitörési pontokat tudjunk kínálni a szegénységből és esélyt adjunk a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is.

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz?

  • 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet adományozni
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
  • A segélyszervezet az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjában, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját december 24-ig, melyek december 1-től online is elérhetők a Tesco Otthonról felületén 250, 500, valamit 1000 forint értékben.
  • nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal
  • Önkéntesként: az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az onkentes@segelyszervezet.hu címen, akik szívesen segítik adománygyűjtést.