Adományozás

Megnyitottuk Adománypontunkat az az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén. Az ünnepi hangulatú találkozásoknak és élményeknek helyet adó Szent István téren lehetőség lesz a munkánk megismerésére és a szervezetónk által egész évben segített rászorulók támogatására is. 

A december 23-ig nyitva tartó Adománypont idén is két házikóból áll: egy jótékonysági termékeket kínáló boltból és egy mézeskalácsszív sütödéből, ahol az önkénteseink folyamatosan készítik az adománygyűjtés szimbólumát, hogy azokkal köszönjék meg az adományozók perselybe dobott vagy a HelloPay bankkártyás terminálnál nyújtott támogatását.

Nemcsak az Adományponton, hanem a vásár egész területén lehet csatlakozni az Adventi Adománygyűjtésünkhöz. Aki az árusoknál, illetve vendéglátó standoknál bankkártyával fizet, annak a Hellopay fizetési rendszere felkínálja a borravaló adás lehetőségét 0-20% között. A kiválasztott borravaló összegének 30%-át az Segélyszervezetünk kapja meg, így támogatva az összefogást.

Az Adományboltunkban megvásárolható ajándéktárgyakkal nemcsak a megajándékozottnak szerzünk örömet, hanem az árba épített adományból rászoruló családok ünnepét, illetve hétköznapjait is jobbá tehetjük. Az itt elérhető kézműves ajándéktárgyakat igazán egyedivé az teszi, hogy a segélyszervezetünk intézményeiben élő rászoruló családok, gyermekek vagy éppen a szervezet hajléktalan intézményeiben lakók készítették őket. Az idei év különlegessége a GÖNC kollekcióban értékesített olyan táskák, tasakok és karácsonyfadíszek, amiket hazánk egyik leghátrányosabb helyzetű térségének három településén működtetett varró műhelyeiben készítenek. A Gönci járásban található Boldogkőújfalun, Felsődobszán és Vizsolyban hivatásos varrónők vezetésével rászoruló családok asszonyai készítik a Segélyszervezetünknek felajánlott, de már nem használható ruhákból és szövetekből a termékeket. Önkénteseink mindenkit szeretettel – és persze mézeskalácsszívvel – várnak az Adományponton, aki személyesen kíván csatlakozni az ünnepi összefogáshoz!

Gáncs Kristóf, kommunikációs igazgató elmondta: intézményeik nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Gáncs Kristóf kiemelte: a rendkívüli kihívások miatt most rendkívüli összefogásra van szükség, hogy továbbra is ott lehessenek azok mellett, akiket a gazdasági válság még kilátástalanabb helyzetbe sodor. Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből és esélytadjon a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz?

  • 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet adományozni
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
  • A segélyszervezet az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjában, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját december 24-ig.
  • nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal
  • Önkéntesként: az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az onkentes@segelyszervezet.hu címen, akik szívesen segítik adománygyűjtést.