Adományozás

A Valentin-nap a szerelem ünnepe, sok párkapcsolat számára mégsem jelenti kizárólag a szeretetet és az elfogadást. Az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének statisztikája szerint Magyarországon a 15 évesnél idősebb nők közel fele (49%) élt már át lelki bántalmazást a partnere részéről, az áldozatokat pedig a szerelmes üzenetek helyett a verbális abúzus mondatai várják ezen a napon is.

Segélyszervezetünk online rövidfilmeket készített a verbális és lelki bántalmazásról, melyekkel arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az erőszaknak semmilyen formája nem elfogadható egy párkapcsolatban, és hogy az érintetteknek van hova fordulniuk segítségért. A www.aszeretetnemart.hu oldalon rengeteg információ megtalálható a kapcsolati erőszak témájáról, valamint ezen a felületen online, anonim módon is lehet segítséget kérni.

A most bemutatott kisfilmet további három bántalmazást ábrázoló videó követi majd. A filmek mind valós történetekből, korábbi áldozatok elbeszéléseiből születtek. A bántalmazókat és áldozataikat népszerű színészek formálják meg, mint Bakonyi Alexandra és Nagy Ervin, Mezei Léda, Nagy Kata és Szalay Bence.

Az erre a célra létrehozott honlapunkon (www.aszeretetnemart.hu) valamint krízisambulanciáinkon a bajbajutottak szakemberektől kérhetnek segítséget tanácsadás formájában jogásztól, pszichológustól vagy szociálismunkástól.

 

Keress minket, hogy segíthessünk!