Adományozás

Az ősz az Ökumenikus Segélyszervezetnél évek óta a kárpátaljai rászorulók megsegítésére indított pénzadománygyűjtő kampány és az ahhoz kapcsolódó figyelemfelhívó, illetve segélyakciók időszaka. Idén a korábbinál is nagyobb szükség van a segítségre: a gazdasági kihívások, az emelkedő élelmiszer és energiaárak mellett a járvány következményei még küzdelmesebb helyzet elé állították az amúgy is nehéz körülmények között élő kárpátaljai családokat.

Az október 1-én tartott budapesti sajtótájékoztatón Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy a korábbi évek összefogását folytatva, 2020 október hónapban országos adománygyűjtést indítanak a 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu honlapon keresztül, hogy segíteni tudjanak a járványhelyzet miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülő kárpátaljai családoknak. Hozzátette: a járvány következtében az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi központjába egyre több segélykérés érkezik rászoruló családoktól, idősektől.

A sajtótájékoztatón részt vettek Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetek, akik az elmúlt évtizedekben számtalan alkalommal kapcsolódtak be a Segélyszervezet ukrajnai segélyprogramjaiba önkéntesként. Az olimpiai bajnok bokszoló az elmúlt években nemcsak arca, de résztvevője is volt Kárpátalja egyik legjelentősebb futóeseményévé vált Beregszászi Jótékonysági Félmaratonnak. Kokó a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: bár idén sok sporteseményhez hasonlóan a beregszászi közös futás is elmarad, fontos, hogy azokat, akikért évről évre rajthoz álltunk idén se felejtsük el. Ezért indít most kampányt az Ökumenikus Segélyszervezet, melynek idén is része lesz a futás: a tervek szerint a következő héten a Segélyszervezet önkéntesei figyelemfelhívó futásra készülnek a Margitszigeten, méghozzá a beregszászi iskolás gyermekekkel virtuális közösségben – videó-telefonkapcsolat segítségével…