Adományozás

Nemcsak az ünnepek alatt, de hosszú távon, a hétköznapokban is fontos a rászorulók támogatása – ez volt a fő üzenete annak a sajtótájékoztatónak, melyet vállalati partnereinkkel tartottuk a szervezetünk által működtetett családok átmeneti otthonában, Szolnokon.

Az immár 21. éve működő szociális központ igazán 21. századi támogatást kapott ahhoz, hogy még hatékonyabban tudja segíteni a rászorulókat az év 365 napján. Az eseményen adták át a MOL Magyarország 8 milliós támogatásával megvalósult, 66 napelempanelt tartalmazó beruházást, mely a jövőben a 40 főnek otthont adó intézmény teljes energiaellátását fedezi, évente több mint 1 millió forint rezsiköltséget takarítva meg az intézmény számára.
A megújuló energia használata fa-egyenértékben 10.648 ki nem vágott fát jelent, illetve 7,5 hektár ültetett erdőt kímél meg. A támogatás 11 elektromos fűtőtest beszerzésére is lehetőséget nyújtott.

Más értelemben, de szintén a segítségnyújtás fenntarthatóságát, költséghatékonyságát segíti elő az az adomány, melyet a Mercarius Flottakezelő és a Pappas Auto ajánlott fel. A családokat segítő intézményeink – köztük a szolnoki átmeneti otthon – 4 db személyautót használhatnak térítésmentesen, teljes körű flottakezelési szolgáltatással karitatív célokra 2022-ben. Külön meglepetés volt, hogy az autók teli csomagtartóval érkeztek, a Mercarius Flottakezelő ugyanis bőséges élelmiszer adománnyal is meglepte az átmeneti otthon lakóit.