Adományozás

5 millió forintos gyorssegítséget ajánlott föl és országos adománygyűjtést indított az Ökumenikus Segélyszervezet

 

Május 25-én, szerda kora este sosem látott erősségű vihar pusztított Kaposváron. A jégverés során dió, sőt néhol ököl nagyságú jégdarabok nagyszámú épületben és autóban okoztak jelentős károkat. A viharos erősségű szél fákat csavart ki, háztetőket bontott meg. A hirtelen leszakadt hatalmas mennyiségű csapadék autókban és épületekben is komoly károkat okozott. Az első helyszíni jelentések szerint a példátlan vihar okozta károk a több milliárdos nagyságrendet is elérhetik.

Az Ökumenikus Segélyszervezet  a katasztrófát követő órákban 5 millió forintos azonnali gyorssegítséget ajánlott fel, helyi intézménye a szervezet humanitárius szakértőivel megerősítve pedig megkezdi a segítségnyújtást. A Segélyszervezet www.segelyszervezet.hu honlapján, illetve a 11705008-20464565 számlaszámán „Kaposvár” cél megjelöléssel országos adománygyűjtést indított a károsultak támogatására.

Mint ismeretes az Ökumenikus Segélyszervezet 2017 óta működtet szociális és fejlesztő központot Kaposváron, biztos kezdet gyermekháza legszegényebb helyi kisgyermekek felzárkózását segíti.