Adományozás

Segélyszervezetünk hat iraki iskola számára biztosított eszköz-támogatást a lengyel külügyminisztérium felügyelete alatt működő Polish Aid támogatásával. Az adomány többek között olyan eszközökből állt, mint papír, nyomtató, laptop vagy léghűtő – tehát az iskolában oktató tanárok, és a tanulók számára is hasznos felszerelés. A projekt célja, hogy az átadott eszközökkel hozzájáruljon az oktatás színvonalának emeléséhez, valamint, hogy megteremtse, rehabilitálja az oktatáshoz szükséges infrastruktúrát. A lengyel-magyar együttműködés keretében összesen kétezer diák oktatási körülményeit sikerült javítani.

Az oktatás támogatása Irakban nem ismeretlen a szervezetünk számára: 2019 és 2020 között öt, az Iszlám Állam térhódítása során súlyosan megrongálódott iskolát építettünk újjá – melyek egyike a jelenlegi adományozásban is részesült – továbbá alapvető iskolai-, és sporteszközöket is biztosítottunk több intézmény számára idén. A segítségnyújtás ezen formája hozzájárul ahhoz, hogy minél több gyermek számára legyen biztosított az oktatáshoz való hozzáférés Irakban is.

A Polish Aid-del való együttműködés egyik eleme csak a mostani eszköz-adomány; a továbbiakban egy árvaház is támogatásban részesül és kezdetét veszi egy szennyvízelvezetési fejlesztési projekt is.