Adományozás

Bár folyamatosan növekszik Magyarországon a koronavírus elleni vakcinára regisztrálók száma, munkatársaink több hátrányos helyzetű régió, illetve csoport esetében tapasztalják, hogy szükséges az oltással kapcsolatos információhoz jutás támogatása, illetve a regisztrációhoz nyújtott technikai feltételek biztosítása.

A hátrányos helyzetű településeken sok ügyfél esetében szükséges a segítség. Vannak, akik nem rendelkeznek e-mail címmel, nekik először ennek pótlásával kezdjük a segítséget. Ha szükséges azt is beállítjuk, elmagyarázzuk, hogy hogyan érik el a telefonjukon a postafiókjukat. Vannak, akik eszköz vagy internetelérés hiányában nem tudnak regisztrálni, számukra rendszeres számítógép- és internetkapcsolatot biztosítanak intézményeinkben a kollégák.

A Felzárkózó települések program keretében létrehozott Jelenlét Pontok mellett országos intézményhálózatunk más központjaiban, így a biztos kezdet gyerekházak, a Tanoda, illetve Wáberer Ház intézményekben is segítséget biztosítunk a regisztrációhoz. A központok plakátokkal, internetes és közösségi platformok segítségével támogatják a rászoruló lakosok tárgyilagos tájékozódását is. A Sátoraljaújhelyen, Olaszliszkán, Szendrőben, Kaposváron, Lakócsán, Pusztakovácsi-Kürtöspusztán, Vizsolyban és Boldogkőújfalun elérhető segítséget nem csak azok vehetik igénybe, akik eddig is az intézményekbe jártak, hanem bárki, akinek szüksége van rá. A rendkívüli szolgáltatás működtetéséhez képzést is biztosítunk munkatársaink számára.