Adományozás

Az iskoláskorú gyermekkel rendelkező családok ötödének olyan extrakiadást jelent az iskolakezdés, amit nem tudnak maguktól megoldani – derül ki a Nézőpont Intézet friss felméréséből. Míg értelemszerűen az alapból rosszabb anyagi helyzetben élők számára a legnagyobb gond a tanévkezdés, a kérdésekre adott válaszokból bebizonyosodik, hogy a legnehezebb helyzetben most azok a rászoruló családok vannak (34%), ahol valamelyik kereső a koronavírus miatt elveszítette a munkáját. Ők azok, akik maguktól egyáltalán nem tudják megoldani gyermekeik beiskolázását. Az augusztus elején végzett kutatás szerint a településméret csökkenésével is nő a gyermekek beiskoláztatásának nehézsége, valamint azon családoknál (53%) a legnagyobb probléma a tanévkezdés, ahol alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek a szülők.

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója kiemelte: a kormány családbarát politikája ugyan sok gyereknek jelent nagy segítséget, elég az ingyenes tankönyvekre gondolni, a javuló tendenciába a koronavírus azonban megtorpanást hozott, a megígért adóvisszatérítésre pedig csak a jövő év elején számíthatnak a családok.

A legszegényebb gyermekek számára segélyszervezetünk Iskolakezdés együtt! segélyakciójában átadott tanszercsomagjai éppen ezért többet jelentenek egy ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha esélyt kínál arra, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba.

Csatlakozz Te is: töltsük meg együtt 2000 rászoruló gyermek iskolatáskáját! Csatlakozom