fbpx
Segíts Te is a Hegyi-Karabahból menekülőknek!
Segítek
Adományozás

Az együttműködés keretében több tízezer nehéz körülmények között élő embernek segítenek. A legnagyobb magyar tulajdonú pénzintézet az üzleti, fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalás stratégiájában foglalt értékek mentén kialakított, közel 100 millió forintos programcsomaggal támogatja a Segélyszervezetet. Az MBH Bank amellett, hogy a Segélyszervezet Országos Segélyközpontjának támogatásával krízisbe került családok tízezreinek megsegítéséhez járul hozzá, olyan modellek kialakítását is lehetővé teszi, melyek a pénzügyi és energetikai tudatosságra, az elszegényedés megelőzésére helyezik a hangsúlyt.

A 2023. május 18-án bejelentett együttműködés nem előzmények nélküli: az MBH Bank korábbi tagbankjai és az Ökumenikus Segélyszervezet közös munkája hosszú időre nyúlik vissza, az elmúlt 20 év során számos programon keresztül segítették a hátrányos helyzetű embereket. A jól működő szakmai kapcsolat megerősítése érdekében idén stratégiai együttműködésre lép a Bank a Segélyszervezettel, és három pillér mentén támogatja a munkáját. A pillérek az Országos Segélyközpont támogatásán keresztül, több tízezer – a Segélyszervezet intézményeinek kötelékében lévő – ember élethelyzetét javítják majd.

A program három pillére:
  • pénzügyi tudatosság fejlesztése: tanácsadás, illetve országos szemléletformálási programhátrányos helyzetűek számára a szervezet intézményeiben az MBH Bank munkatársainak bevonásával,
  • felzárkóztató szociális program 500 család hosszútávú segítését, elavult háztartási eszközeik cseréjét, valamint energetikai és pénzügyi tanácsadását magában foglaló program,
  • krízistámogatás 1000 család számára: élelmiszer, gyógyszer és higiénés csomagok eljuttatása rászoruló családoknak.
A program fontos célkitűzése, hogy a fenti tevékenységek révén az Ökumenikus Segélyszervezet olyan modellprojekteket dolgozzon ki, melyek a következő években országos szinten, illetve akár a régióban fenntartható módon tudják támogatni a hátrányos helyzetűek energetikai és pénzügyi tudatosságát és felzárkózását.
Az együttműködés részeként, a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan, idén is részt vesz az MBH Bank a Segélyszervezet adventi jótékonysági programjaiban, amely során a bank munkatársai 2000 adag meleg ételt oszthatnak szét, valamint rászoruló gyermekek karácsonyi ajándékához járulhatnak hozzá egy ünnepi, a cégcsoport 9600 munkatársát bevonó adománygyűjtő akció keretében.

 „Felelős pénzintézetként fontos számunkra, hogy szolgáltatásainkkal, szakértelmünkkel és anyagi erőforrásainkkal is hozzájáruljunk a magyar gazdaság növekedéséhez és ebben közvetve és közvetlenül is fontos szerepet játszik a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy innovatív, előremutató stratégiai együttműködésbe kezdhetünk a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel, melynek keretében közösen olyan projekteket dolgozunk ki, melyek fenntartható módon segítik a társadalmi felzárkóztatást.” – mondta dr. Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója.

„Példaértékű, hogy az MBH Bank első bejelentései között egy ilyen nagyságrendű társadalmi szerepvállalás áll. Hosszú távú partnerségre készülünk, melyhez jó alapot biztosítanak a. közös értékek. Jól mutatja ezt az is, hogy a most bejelentett program kialakításakor a krízistámogatások mellett a megelőzésre és a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt helyezünk.  ” – hangsúlyozta Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.