fbpx
Segíts Te is a Hegyi-Karabahból menekülőknek!
Segítek
Adományozás

Még Magyarországon is érezhető, 5.7-es erősségű földrengés rázta meg április 22-én este Bosznia-Hercegovinát. Az emberi életet is követelő földrengés jelentős károkat okozott több más helyen is, köztük Mostarban és Ljubinje városában.

Az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali 2 millió forintos gyorssegélyről döntött. Ezenfelül humanitárius szakértőket küldünk a helyszínre, akik hétfőn már be is kapcsolódnak a károk felmérésébe. Az újjáépítés támogatására formálódó nemzetközi összefogáshoz saját adománygyűjtéssel is csatlakozunk.

 

A célzott gyűjtést a földrengés következtében bajba jutott családok humanitárius támogatására, valamint a megrongálódott épületek rekonstrukciójára fordítjuk, a helyszíni felmérések alapján. A segélyakció megvalósításában ezúttal is évtizedes helyi partnerünkkel, a Merhamet segélyszervezettel működünk együtt.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az elmúlt három évtizedben számos alkalommal nyújtott humanitárius segítséget a balkáni országban. Legutóbb a 2014-es Szerbiát és Boszniát sújtó áradások utáni kapcsolódtunk be a humanitárius segítségbe, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával jelentős szerepet vállaltunk az újjáépítés során is.

Segíts Te is a földrengés károsultjainak! Én is segítek