fbpx
Rendkívüli áradások Líbiában - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás

Szindzsár az Iszlám Állam rémuralma alól utoljára felszabadított területek közé tartozik, ahol mindent újra kellett építeni annak érdekében, hogy a terrorszervezet által elüldözöttek visszatérhessenek otthonaikba. A szindzsári jezidiek elleni, brutális tömegmészárlások 9. évfordulójához kapcsolódóan az Ökumenikus Segélyszervezet a Hungary Helps Ügynökség jóvoltából és helyi partnerének, a Nadia’s Initiative-nek bevonásával két településen, Hatínban és Szulágban is egészségügyi központokat adott át. A sokat szenvedett szindzsári lakosság így már nem kétszer három órát kell utazzon egy egyszerű orvosi vizsgálatért, helyben is hozzáfér az egészségügyi ellátáshoz – így a Segélyszervezet ezzel is hozzájárul a lakosság helyben való boldogulásához.

A nagy médiaérdeklődést kiváltó eseményen részt vett Magyarország iraki főkonzulja, Tóth Attila, valamint a helyi közösség vezetői, egészégügyi szakemberek és a Segélyszervezet iraki partnerei is. Dékány Bence, az Ökumenikus Segélyszervezet iraki kirendeltségének vezetője beszédében elmondta:

"A két szindzsári egészségügyi központ átadása a remény, a haladás és az egység szimbóluma. Egy olyan közösség ellenálló képességét jelzi, amely elképzelhetetlen megpróbáltatások után megerősödve tért vissza. Arra emlékeztet, hogy nincs legyőzhetetlen kihívás, ha közös a cél. Fogadjuk hálával és odaadással ezt a pillanatot, amely arra ösztönöz, hogy folytassuk erőfeszítéseinket egy mindenki számára szebb, egészségesebb jövő érdekében."