Adományozás

Iskola és egészségügyi központ újjáépítéséről írt alá együttműködési megállapodást az Ökumenikus Segélyszervezet Kijevben

Kijev megye oktatási és egészségügyi infrastruktúrájának újjáépítéséről folytatott tárgyalásokat Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója Kijevben. A magyar karitatív szervezet vezetője látogatása során számos helyi vezetővel, köztük Ivan Lukerjával, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettesével folytatott egyeztetéseket. A megbeszélések fókuszában a magyar kormányzat humanitárius támogatásának hatékony felhasználása állt a visszafoglalt területeken, ahol az infrastruktúra jelentős károkat szenvedett a háborúban. A Kijevi Kormányzóság egyes településein akár az épületek 40-50%-a sérült, illetve semmisült meg, köztük mintegy 100 iskola és 68 óvoda szenvedett jelentős károkat.

A tárgyalások eredményeként az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője négyoldalú partnerségi és együttműködési memorandumot írt alá a Kijevi Megyei Katonai Adminisztráció, a borogyankai kistérség és a bucsai kistérség vezetőivel.  A megállapodás értelmében a felek együttműködnek a borogyankai kistérség zahalci középiskolájának felújításában és a bucsai kistérség egyik egészségügyi központjának újjáépítésében. A nagyszabású újjáépítési projektek előkészítését a Segélyszervezet kijevi képviselete haladéktalanul megkezdi, azok előrehaladásáról folyamatos tájékoztatást fog nyújtani.