fbpx
Rendkívüli áradások Líbiában - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás

Segélyszervezetünk olaszliszkai intézményének Tanodájában a tanév lezárásának, a vakáció kezdetének alkalmából élménynapot tartottak az iskolás korú gyerekeknek.

Az élménynap célja egyrészt az volt, hogy erősítse a közösség összetartását, hogy biztosítson egy olyan programot, ahol az összes diák, dolgozó és a szülők is együtt lehetnek, másrészt, hogy tartalmas élményekhez juttassa hátrányos helyzetű gyerekeket. Ezzel elősegítve a hátránykompenzációt, továbbá azt a szocializációs folyamatot, melynek segítségével a gyerekek megismerik mindazokat a szabadidős lehetőségeket, melyeket a szülők anyagi nehézségeik miatt nem tudnak biztosítani számukra.

Az élménynapot megelőzően egy ráhangoló feladattal vezettük be a hétvégi programot. A gyerekek vidám nyári dekorációkat készítettek és együtt díszítették fel az épületeket és udvart.

Szombat reggel már izgalommal gyülekeztek a kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt. Az átmozgató reggeli tornát követte a tízórai, majd egy vidám játék, ami a figyelmet és az együttműködést hivatott fejleszteni. Az élménygyűjtő csapatjáték keretében a kisebb csapatok helyszínről helyszínre mentek és különböző feladatokat oldottak meg, játékokat próbáltak ki, vagy egyszerűen csak élvezték az élményprogramot. Játékos feladat volt a szabadulószoba, a lufihajtogatás, az ügyességi feladatok, a kreatív foglalkozás (hűtőmágnes, százlábú dekoráció) vagy a homokkép készítése. Élmény volt számukra a csillámtetoválás, az arcfestés, az ugrálóvár.

A középiskolás diákok segítő feladatokat láttak el a nap folyamán. A szülők és dolgozók együttes munkájának köszönhető, hogy a csapatfeladatok után finom ebéd várta a résztvevőket, a nagyobb diákok bevonásával pedig palacsinta is készült. Az ügyes csapatjáték eredményeként délután jutalomként vattacukor és csokiszökőkút várta a gyerekeket. A sárospataki Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egy egészségsátorral várták a 18 év felettieket.

Az élménynap nemcsak a gyerekeknek telt kellemesen, a szülők és csapatépítő programon résztvevő dolgozók is jól érezték magukat. Az élménynap partnerünk, a Pepco segítségével valósult meg.