fbpx
Segíts Te is a Hegyi-Karabahból menekülőknek!
Segítek
Adományozás

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet meleg, téli ruházatot és fűtőtesteket adott át az iraki Sharia településen található Juveen Árvaháznak, és az ott élő gyermekek számára 2020 decemberében. A karácsony előtt átadott adomány a Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerületének jóvoltából valósult meg.

A Segélyszervezet korábbi projektjei során került kapcsolatba a Duhok kormányzóság területén létesített árvaházzal, mely az Iszlám Állam 2014-es, Szindzsárban a jazidi közösség ellen elkövetett kegyetlenségei következtében megárvult gyermekek megsegítésére jött létre. Az árvaházban jelenleg 30 gyermek él és további, körülbelül 300 gyermek a Juveen program felügyelete mellett rokonoknál lett elhelyezve. Az előzetes egyeztetések során kiderült, hogy az otthonban leginkább olyan alapvető felszereltséget biztosító eszközökből van hiány, mint fűtőtestek és porszívó, a gyermekeknek pedig meleg ruházatra, téli kabátokra volna szükségük.

A Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerületének és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adományáért köszönetképpen az árvaház lakói egy kedves kis műsorral is készültek munkatársaink számára.