Adományozás
Katasztrófák károsultjai

Katasztrófák károsultjai

Folyamatos szociális és fejlesztő munkánk mellett célkitűzéseink között szerepel, hogy szükség esetén gyors és hatékony segítséget nyújtsunk a természeti csapások és ember okozta krízisek károsultjainak.

Az elmúlt három évtizedben hazánk valamennyi jelentősebb krízishelyzetében segítettük a bajbajutottakat, széles körű összefogást teremtve a gyorssegélytől a kárenyhítésen és helyreállításon át az újrakezdésig.

1991 óta Magyarországon

Szakmai alapvelveink

Átgondoltan, professzionálisan, nemzetközi sztenderdeknek megfelelve végezzük munkánkat, mivel számunkra a katasztrófák utáni munka a szolidaritás kifejezésén túl komoly, átgondolt szakmai tevékenység is egyben, mely nem ér véget az intenzív médiaérdeklődéssel. Humanitárius munkánkra vonatkozó alapelveinkről itt olvashatsz bővebben.

A közvetlenül a katasztrófa utáni segítségnyújtás célja, hogy az együttérzést, összefogást is közvetítve tudjuk a károsultak alapvető szükségleteit biztosítani. A krízis időszakban való gyors és szakszerű segítségnyújtást követően a bajba került családok mellett maradva, velük közösen kidolgozott kárenyhítési, illetve újjáépítési és fejlesztési programmal segítjük az újrakezdést. Az újjáépítés során arra törekszünk, hogy a károsultak legalább olyan, vagy jobb körülmények közé térjenek vissza, mint amilyenben a katasztrófát megelőzően éltek. Célunk, hogy a katasztrófa után ne csak az okozott károkat hozzuk helyre, hanem lehetőség szerint hosszú távú fejlesztéssel is támogassuk az adott települést, régiót.

<b>Szakmai</b> alapvelveink