Adományozás
A minőségi szakképzésért Magyarországon

A minőségi szakképzésért Magyarországon

BIT - Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium

Az Ökumenikus Segélyszervezet egy nagyszabású oktatási projektet indított 2019-ben azzal a céllal, hogy egy innovatív, a 21. század kihívásainak megfelelő technikum jöjjön létre Biatorbágyon. A Velux Alapítványok „Towards quality vocational education in Hungary” projektje az iskola előkészítését és indulását 5 éven keresztül támogatja.

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium létrejöttében egy oktatási csoport dolgozik az előkészületi munkák magas színvonalú elvégzésén, valamint több oktatási szakértő is bevonásra kerül(t), akik az egyes részterületek avatott ismerői. A célkitűzésének megfelelően 2020-ra a szakértői csoport elkészítette az iskola épületével szemben támasztott követelményekről szóló iránymutatást, valamint meghatározta a pedagógiai koncepciót, amely tartalmazza az iskola szakmai profilját. Ennek alapján készítette el a CÉH Zrt. az iskola épületének terveit.

A gimnáziumi osztályok mellett a technikum a gazdasági és informatikai szektorban nyújt logisztikai, pénzügy-számviteli és informatikai képzést, valamint kiemelt hangsúlyt fektet az angol nyelv oktatására. A tervek szerint – felmenő rendszerben – a 18 osztályos iskolában 60 tanár fog több mint 500 diákot tanítani. A koncepció részét képezi a modern pedagógiai módszertan, amelynek főbb pilléreit a digitális és projekt alapú tanulási módszerek, a kiemelt személyes figyelem és innovatív mérés-értékelési gyakorlatok adják.

Az előkészítés fázisában a Segélyszervezet gondoskodott többek között az iskolát fenntartó, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány létrehozásáról, az iskola megalapításáról, a kommunikációs és marketing tevékenység elvégzéséről, a beiskolázásról, valamint számos más, az iskola elindulásához szükséges tevékenységről. A pedagógiai munka részeként a koncepció frissítésre került az új törvényi szabályozásoknak megfelelően; ennek ismeretében készítette el a szakértői csoport az iskola működési tervét, amely a pénzügyi tervet is tartalmazza.

Partner a megvalósításban

Hírek - BIT, Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium