Adományozás

A 2017-ben indult Biztos menedék pályázati kiírás keretében a Segélyszervezet által működtetett Orosházai családok átmeneti otthonához kapcsolódóan krízisközpont kerül kialakításra.

A 2022-ig tartó projekt 41,17 millió forintból valósul meg az EFOP program keretében. A program részletei:

A kedvezményezett neve: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
A projekt címe: Krízisközpont kialakítása Orosházán
A szerződött támogatás összege: 41 171 904 forint
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt azonosító száma: EFOP – 1.2.5.-16-2016-00014

A krízisközpont kialakításának célja, hogy a kapcsolati erőszak áldozatai számára a bántalmazás miatt kialakult krízishelyzetekben elhelyezést és ellátást nyújtson, ahol az érintettek megfelelő elhelyezést, ellátást kapnak, illetve olyan személyre szabott komplex segítségnyújtási folyamatban vehetnek részt, melynek során sor kerülhet a már kialakult krízishelyzet kezelésére, a hatékony krízisintervencióra és problémamegoldásra.
A krízisközpont szolgáltatás keretében 6 férőhely kerül kialakításra.

A program során a Krízisközpont otthonául szolgáló ingatlanrész felújítása valósul meg, továbbá új bútorokkal, háztartási gépekkel és eszközökkel kerül felszerelésre, amelyekkel a kapcsolati erőszak áldozatai számára nyújt elhelyezését. A krízisközpont a lakók számára teljes körű ellátást biztosít, élelmiszert, ruhát, gyógyszert, tisztálkodó szert térítésmentesen biztosítja a lakók számára.

A krízisközpont a nap 24 órájában fogadja a bántalmazottakat akár egyénileg, vagy családosan, szükség esetén segítséget nyújt a központba való eljutásba is.