Földrengés Szíriában és Törökországban - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás

200 karácsonyi élelmiszercsomagot indít útjára az Ökumenikus Segélyszervezet hazai rászoruló családokhoz

200 doboznyi tartósélelmiszert indít útnak a következő napokban az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja. A segélyszervezethez idén, a nehéz gazdasági körülmények miatt mintegy 80 ezer kérés érkezett, egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke a most útnak induló mennyiség.

Ökumenikus Segélyszervezet, Advent, adománycsomag, átadás

Az élelmiszercsomagok összeállításába december 8-án, csütörtökön Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó és Szuromi Tímea Masters világ és Európa-bajnok súlyemelő is bekapcsolódott. Az első csomagot egy budapesti családhoz el is vitték Gáncs Kristóffal, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójával. Az ünnepi adománycsomagok az ország több pontjára fognak megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt. A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan ünnepi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak.

Ökumenikus Segélyszervezet, Advent, adománycsomag, átadás

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni! A Segélyszervezet intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből és esélyt adjon a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is

Csatlakozom az ünnepi összefogáshoz Segítek!