Adományozás

Élménydús elő-gyermeknap sztárokkal

3000 gyermek egész éves támogatására gyűjt pénzadományt az Ökumenikus Segélyszervezet 

Budapesti élménynapot szervezett intézményeiből és azok látóköréből meghívott rászoruló gyermekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet. A Várkert Bazár Öntőház udvarán tartott elő-gyereknapon meglepetésként Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó, Wolf Kati énekesnő, Iszak Eszter műsorvezető, Nagy Ervin színész és Mezei Léda színésznő, a segélyszervezet önkéntesei és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató fogadták az osztálynyi gyermeket. Az élménydélután folyamán kreatív csoportfoglalkozások, játékos sorversenyek, izgalmas feladatok és egy gazdag ebéd is része lesznek a tartalmas programnak.  

 

A gyerekeket a rendezvényen köszöntő Gáncs Kristóf elmondta, hogy Kapaszkodó gyermekfejlesztő programja keretében központjaiban összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. Olyan gyerekekkel, akik a segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Gyerekekkel, akiknek nem lennének meg a szükséges eszközeik a tanuláshoz; akik nem járhatnának az iskolán kívüli korrepetálásra, fejlesztő foglalkozásokra. Gyerekekkel, akik soha nem élhetnék meg a felhőtlen nyári táborozás varázslatos élményét. „Immár tizedik éve, hogy a május a gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél. Mindent megteszünk, hogy azokra a gyermekekre irányítsuk a figyelmet, akik támogatásunk nélkül nem tudnák behozni nehéz életkörülményeikből fakadó lemaradásaikat. Azért hirdetünk összefogást, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermeknek nyújthassunk kapaszkodót a felzárkózáshoz, ami mellett nyári napközis és bentlakásos táborok szervezésével pedig a fejlesztés mellett olyan élményeket szeretnénk megadni nekik, melyeket családjuk nehéz anyagi helyzete miatt amúgy nem élhetnének át.”– fejtette ki a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. 

 

A mai elő-gyermeknapi rendezvény és az országos intézményhálózatában szervezett gyerekprogramok kapcsolódnak az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó kampányához, melynek keretében hátrányos helyzetű gyerekeket segítő egész éves országos tevékenységükre gyűjtenek pénzadományokat. A május elején indult akciót a 1353-as adományvonalon (hívásonként 500 forinttal), a www.segelyszervezet.hu oldalon pedig nagyobb adományokkal lehet támogatni. Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy minél több gyermeknek adhassanak ESÉLYT a szegénység okozta hátrányok leküzdésére az egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok keretében.  

 

Az adománygyűjtéshez bárki tud csatlakozni: 

 

  • A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forint adománnyal  
  • A www.segelyszervezet.hu oldalon bankkártya segítségével  
  • Átutalással a 11705008-20464565 számlaszámon, a közlemény rovatban a „Kapaszkodó” jelzést feltüntetve 
  • A TESCO üzleteinek pénztárainál és az önkiszolgáló kasszáknál május 31-ig kapható 250 forintos, valamint a Tesco weboldalán elérhető 250, 500 és 1000 forintos kuponok vásárlásával 

 

3.000 forinttal egy családok átmeneti otthonában élő gyermek 3 napi étkezéséhez, 6.000 forinttal egy gyermek egyéni fejlesztésen való részvételéhez lehet hozzájárulni (pl. mozgásfejlesztés, fejlesztő pedagógus vagy logopédus által tartott foglalkozás). 9.000 forinttal egy gyermek 1 órás pszichológiai tanácsadáson való részvételét, míg 12.000 forinttal egy élményprogramon való részvételét lehet támogatni (pl. kirándulás, kalandpark, gyermeknap). 50.000 forinttal pedig egy gyermek 4 napos napközis táborban való részvételét lehet segíteni. 

 

Segítség minden korosztálynak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez 

Az Ökumenikus Segélyszervezet biztos kezdet gyermekházaiban már a születéstől segítik a legkisebbek egészséges fejlődését, a hátrányok kialakulásának megelőzését. Tanoda programjában és Jelenlét pontjain a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget a hátrányaik ledolgozásához, s a digitális, modern eszközökkel tartott foglalkozásokon játékká válik a tanulás. Bentlakásos és napközis táboraiban az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezet szakemberei. Átmeneti otthonaiban a munkatársak mindent megtesznek, hogy a gyerekek a megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. Itt minden korosztályból vannak gyerekek az újszülöttől a középiskolásig. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja nélkülöző családok és gyermekek tízezreit támogatja évente élelmiszerrel, ruhával, tanszerrel egész évben.