Adományozás

Hosszabbított nyitva tartás, megerősített munkatársi illetve önkéntes létszám és elegendő hely áll rendelkezésre a szervezetnél a fagyos időben

Megerősített kapacitással várják a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet hajléktalanokat segítő intézményei. Van elegendő hely, a betérők számára forró tea, élelem. Az utcai megkereső szolgálatok munkáját is megerősítik: megnövelt rendszerességgel, takarókkal, meleg ruhával, kesztyűvel, gyógyszerrel és vitaminokkal felszerelkezve keresik föl a külterületeken és a települések utcáin élőket a segélyszervezet munkatársai.

A krízisidőszakban a melegedők és a szállók a hétköznapi nyitva tartását meghosszabbítva várják a hideg elöl betérő rászorulókat, illetve folyamatos kapcsolatot tartanak a diszpécserszolgálattal és a többi segítő intézménnyel is. Az extrém hideg miatt életbelépő vörös kód riasztásra tekintettel a Segélyszervezet valamennyi bentlakásos intézménye kész megnyitni kapuit a rászorulók előtt szükség esetén.

Az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt figyelemmel tekint a következő bő egy héten várható folyamatos mínuszokkal prognosztizált időszakra. Csepelen működő nappali melegedőjében a munkatársi létszám megerősítése mellett a szervezet meghosszabbította a nyitva tartást is, így a kerület éjszakai szállójának rendjével összehangolva immár egész napos ellátásban részesülnek a körzetben élő hajléktalanok. Gyulán is van hely bőven a Segélyszervezet komplex ellátást biztosító intézményében, ahol a nappali ellátó mellett éjszakai szálló is várja a hideg elől menekülő rászorulókat. Az utcai megkereső szolgálat rendszeresen meglátogatja és ellátja azokat, akik valamilyen ok miatt a hideg ellenére sem akarják elhagyni megszokott élőhelyüket. Debrecenben is folyamatos a Segélyszervezet nappali melegedőjének nyitva tartása, a hétköznapokon túl a hétvégén is teával és étellel várják a melegedőbe betérőket. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai rendszeresen részt vesznek a városi megkereső szolgálat hétvégén is működő, reggel 8-tól este 10-ig tartó munkájában is.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Facebook oldalán közzétett felhívásában és a sajtón keresztül is arra kér mindenkit, hogy az előttünk álló, különösen is hideg időjárásában mindenki fokozottan figyeljen fedélnélküli és egyedül élő embertársainkra!