Adományozás

Földrengésben súlyosan sérült középiskola újjáépítését támogatja a Segélyszervezet

Egy hete utazott az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa a Horvátországot megrázó földrengés helyszínére, hogy részt vegyen a károk pontos felmérésében és megtervezze a Segélyszervezet hosszú távú segítségnyújtását. A földrengés epicentrumában, Petrinjában és a környező településeken több szociális intézményt, óvodákat, iskolákat és egy idősek otthonát is érintő felmérést folyamatos földmozgások nehezítették.

A helyi koordináció és felmérések alapján az Ökumenikus Segélyszervezet a Sziszek-Monoszló megyében található Glina település középiskolájának újjáépítésébe kapcsolódik be. A glinai középiskolába 197 diák jár, ők azonban most nem tudják folytatni tanulmányaikat, mert az intézmény súlyosan megrongálódott. A rengések során az épület üvegei betörtek, falak repedtek meg és az iskolai bútorzat és felszerelés egy része is tönkrement. A károk bár súlyosak, még rendbe lehet hozni az épületet, amiben – adományozóinak széleskörű összefogásának köszönhetően – jelentős szerepet vállalhat az Ökumenikus Segélyszervezet.

A katasztrófát követően országos adománygyűjtést indított az Ökumenikus Segélyszervezet, amiben adományozóit arra kérte, hogy a 1353-as adományvonalra indított hívással fejezzék ki szolidaritásukat a szomszédos ország károsultjaival. Az összefogás első hetében több mint 12 millió forint érkezett. A célzott gyűjtés január végéig tart.

Csatlakozz Te is az összefogáshoz! Csatlakozom!