Adományozás

Ismert önkéntesek biztatnak összefogásra a 27. ALDI Női Futógálán

NYÚJTSUNK EGYÜTT KAPASZKODÓT! – 1353-as adományvonal – egy gyermeknapi telefonhívásra buzdít az Ökumenikus Segélyszervezet

Gyermekek százainak szervez gyermeknap környékén élménygazdag programokat országszerte az Ökumenikus Segélyszervezet. A gyermeknapi rendezvények kapcsolódnak a május közepén meghirdetett Kapaszkodó kampányhoz, mellyel a háború miatt menekülők után most a magyarországi rászoruló gyermekekre irányítja a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet. Cél, hogy minél több gyermeknek adhassanak ESÉLYT a szegénység okozta hátrányok leküzdésére. Az elmúlt évekhez hasonlóan, az Ökumenikus Segélyszervezet idén is célzott adománygyűjtést indított 1353-as adományvonalán (250 forint/hívás) és a www.segelyszervezet.hu oldalon gyermekek felzárkózását segítő rendszeres foglalkozásainak és nyári táborainak támogatására.

 

Gyereknapi programok országszerte

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekeket segítő központjai vidám közösségi programokkal készülnek az idei gyermeknapra. Orosházától, Szolnokon, Olaszliszkán át Kaposvárig és számos további helyszínen szerveznek játékos foglalkozásokat rászoruló gyermekek számára a gyermeknapon vagy az azt övező időszakban. Az egyik legtöbb résztvevőt vonzó programra Budapesten került sor május 27-én, pénteken, ahol a segélyszervezet vidéki intézményeiből érkező osztálynyi gyereksereg tölthetett el egy felhőtlen napot a Magyar Zene Házában és a Városligeti Műjégpályához tartozó Csónakázótón. A rendezvényhez kapcsolódó játékos foglalkozásokat olyan ismert önkéntesek vezették, mint Berki Krisztián és Wolf Kati.

A segélyszervezet ismert önkéntesei összefogásra hívnak a mai 27. ALDI Női Futógálán

A gyermekprogramok mellett idén is több figyelemfelhívó akciót is szervez a Segélyszervezet, hogy minél több adományozó csatlakozzon a gyermekekért indított összefogáshoz. A mai napon gyermeknapi játékokkal várja a versenyre érkező családokat az Ökumenikus Segélyszervezet a 27. ALDI Női Futógálán. Míg a gyerekek önfeledten játszanak, szüleik megismerhetik a segélyszervezet Kapaszkodó programját. A hátrányos helyzetű gyermekek támogatására meghirdetett összefogáshoz a helyszínen található perselyek, illetve HelloPay bankkártyás terminál segítségével csatlakozni is lehet. Ahogy korábbi sportrendezvényeken, úgy az Ökumenikus Segélyszervezet most is arra hív: Ne csak szurkolj, segíts! A figyelemfelhívó akcióban Mezei Léda színésznő, Rátonyi Kriszta műsorvezető, a segélyszervezet ismert önkéntesei és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató is részt vesz: a 11:10 órakor kezdődő 2,5 km-es egyéni versenyben 1353 – Ne csak szurkolj, segíts! feliratú futómezben állnak rajthoz.

Segítség minden korosztálynak a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez

Az Ökumenikus Segélyszervezet biztos kezdet gyermekházaiban már a születéstől segítik a legkisebbek egészséges fejlődését, a hátrányok kialakulásának megelőzését. Tanoda programjában és Jelenlét pontjain a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget a hátrányaik ledolgozásához, s a digitális, modern eszközökkel tartott foglalkozásokon játékká válik a tanulás. Bentlakásos és napközis táboraiban az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezet szakemberei. Átmeneti otthonaiban a munkatársak mindent megtesznek, hogy a gyerekek a megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. Itt minden korosztályból vannak gyerekek az újszülöttől a középiskolásig. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja nélkülöző családok és gyermekek tízezreit támogatja évente élelmiszerrel, ruhával, tanszerrel egész évben.

A Segélyszervezet a mai gyermeknap alkalmával arra biztat, hogy minél többen gondoljanak egy telefonhívás erejéig a nehéz sorsú gyermekekre! A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forintot lehet adományozni.

Az adománygyűjtéshez bárki tud csatlakozni a további módokon is:

  • A segelyszervezet.hu oldalon bankkártya segítségével
  • átutalással pedig a 11705008-20464565 számlaszámon, a közlemény rovatban a „Kapaszkodó” jelzést feltüntetve
  • A TESCO üzleteinek pénztárainál és az önkiszolgáló kasszáknál május 16. és június 19. között kapható 250 forintos, valamint a Tesco weboldalán elérhető 250, 500 és 1000 forintos kuponok vásárlásával