Adományozás

Járványbiztos formában segíti a rászorulókat meleg étellel a Segélyszervezet

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén speciális formában szervezi meg advent-karácsonyi melegétel-segélyakcióját. Az ünnepi hangulatúra feldíszített sátor és az előtte kígyózó sorok helyett most a járványhelyzethez alkalmazkodó, a szigorú biztonsági előírásoknak megfelelő módját választották a segélyakció lebonyolítására. A napi 500 ételadagot a karitatív szervezet Budapesten található Országos Segélyközpontjában, a járványügyi szabályokhoz alkalmazkodó módon porciózzák önkéntesek és munkatársak, majd autókkal viszik ki, és adják át érintkezésmentesen a rászorulóknak. A segélyprogram öt napon át, december 18. és 22. között tart. Az ételadagokat előre kiválasztott nagycsaládosok, egyedül élők, illetve hajléktalanok kapják meg.

A segélyakció első napján, december 18-án, pénteken az Ökumenikus Segélyszervezet Ételt az éhezőknek! mottójú segélyakciójába önkéntesként bekapcsolódott Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó és Mádai Vivien műsorvezető. A székelykáposzta ételadagokat a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. ajánlotta föl. A rászorulók a főétel mellé savanyúságot, kenyeret, süteményt, gyümölcsöt és szaloncukrot is kaptak. Az öt napos segélyakció első napján adta át a MOL Magyarország azt a 2376 liter kéz- és felületfertőtlenítő adományt, mely nem csak a szeretetvendégség, hanem az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának járványbiztos működését is segíti.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta:

Bár idén, a járványhelyzet miatt változtak a hagyományos karácsonyi szeretetvendégség keretei, céljaik változatlanok maradtak: meleg étellel, törődéssel szebbé tenni minél több rászoruló család ünnepét.

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával vagy itt, a honlapon lehet támogatni!  Az adományvonalra 1 hívás 250 forint, így 4 hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak!

ökumenikus segélyszervezet