Adományozás

Több mint 2500 focista fogott össze rászoruló családok javára

Nagyszabású adománygyűjtést hirdettek a Műegyetemi Villanyfényes Bajnokság szervezői

Immár hatodik almalommal hirdettek adománygyűjtést rászoruló családok javára a Műegyetemi Villanyfényes Bajnokság szervezői a futballtornára jelentkező játékosok között. A példaértékű akció során arra hívták a 2018-as tavaszi bajnokságba nevező futballcsapatok közel 2.500 játékosát, hogy 1-1 konzervvel járuljanak hozzá ahhoz az összefogáshoz, mellyel nehéz sorsú családokat kívánnak segíteni. A tavaszi futballszezon során három nap alatt több ezer konzervet gyűjtöttek össze a játékosok és az akcióhoz csatlakozó teljes BME focicsalád tagjai: kis- és nagypályás csapatok, a futsal és a Teqball csapat valamint számos szurkoló, sőt együttműködő partnerük: a BT (British Telecommunications) is. Az egyetem leglátogatottabb pontjain gyűjtődobozokat helyeztek el, így a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói és oktatói is csatlakoztak a kezdeményezéshez.
Az adományt február 26-án sztársportolókkal közösen adták át a szervezők az Ökumenikus Segélyszervezetnek a látványos cheerleader show-val kísért BME-BT FC – TFSE futsal egyetemi rangadó sajtónyilvános szünetében.

A szervezők az elmúlt évek során több mint 10.000 darab konzervvel segítették a rászorulókat. Az Ökumenikus Segélyszervezet a következő hetekben Országos Segélyközpontján keresztül juttatja el nehéz körülmények között élő családokhoz az élelmiszeradományokat.