Földrengés Szíriában és Törökországban - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás

Több száz nehéz sorsú család ünnepi készülődését könnyíti meg az Ökumenikus Segélyszervezet

60 karácsonyi ajándékcsomagot adtak át ma rászorulóknak a Budapest-Deák téri Evangélikus Egyházközséggel közösen
A Budapest-Deák téri evangélikus gyülekezet tagjai és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai 60 rossz szociális körülmények között élő rászoruló számára adtak át mai napon tartósélelmiszerekből álló (tea, kávé, szaloncukor, húskészítmény, zacskós leves, zöldségkonzerv, kenyér, keksz) karácsonyi ajándékcsomagokat a budapesti Deák téri evangélikus templom udvarán.
ökumenikus segélyszervezet

A gyülekezet és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adventi-karácsonyi zenés műsorral szervezett jótékonysági alkalmának hagyománya több éves múltra tekint vissza. Az adományokat a gyülekezet felajánlásából a Segélyszervezet vásárolta meg és működött közre a szervezésben és az átadásban.

ökumenikus segélyszervezet
Mint ismeretes, a fent említett 60 csomagon kívül további 200 tartósélelmiszer csomag összeállítását és kiszállítását kezdte meg a napokban az Ökumenikus Segélyszervezet, melyek közül az elsők már célba is értek rászoruló családokhoz.
Az adományátadás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni! A hívásokból valódi segítség lesz, egy 15.000 forintos élelmiszercsomag ára például 60 hívás az adományvonalra. A Segélyszervezet intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből és esélyt adjon a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is
Csatlakozz az Adventi Adománygyűjtéshez! Segítek!