Adományozás

Tűzifa segélyakció: több száz rászoruló családot támogat a Segélyszervezet

Egész évben országosan több száz olyan családot segít tűzifával az Ökumenikus Segélyszervezet, akiknek nem lenne önerőből pénze megvásárolni a fűtőanyagot. Sok háztartásban nemcsak télen, hanem az év egyéb időszakaiban is fontos segítség a tűzifa, hiszen vannak, akik a főzéshez és a vízmelegítéshez is fatüzelésű eszközt használnak. Az Ökumenikus Segélyszervezethez egész évben, a járványhelyzet miatt most különösen is sok kérés érkezik, de a hideg idő beálltával megsokszorozódik a tüzelőanyag iránti kérelmek száma. Tűzifa segélyakciójának keretében, december 15-én egy egyedül élő idős rászorulónak vitt a leghidegebb téli hónapokra elegendő tűzifát az Ökumenikus Segélyszervezet. A 15 mázsa fa lepakolásába bekapcsolódott Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató és a szervezet önkéntesei közül Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Katus Attila sportaerobik világbajnok.

Az ünnep akció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyprogramjait és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. Az adományvonal tárcsázásával csupán 320 hívás (= 80 ezer forintnyi tűzifa) már melegen tarthatja egy család otthonát a leghidegebb téli hónapokban!

Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. A Tesco áruházakban december 24-ig 250 forintos adománykuponokat lehet vásárolni a kasszáknál, a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtik a pénzfelajánlásokat vagy csekken lehet adományozni.

ökumenikus segélyszervezet