Adományozás
Segítség a bántalmazottaknak

Segítség a bántalmazottaknak

Fontos célkitűzésünk a kapcsolati erőszak elleni küzdelem, a bántalmazás érintettjeinek segítése. Az elmúlt években jelentős erőforrásokat fordítottunk ezirányú szolgáltatásaink fejlesztésére. Mára elmondhatjuk, hogy hazánkban egyedülállóan sokféle szolgáltatással segítjük az érintetteket a kríziskezeléstől a reintegrációs szolgáltatásokon át, egészen a prevencióig.

Prevenció

Prevenció

Nagy hangsúlyt fektetünk a prevencióra, illetve a társadalmi szemléletformálásra. “A szeretet nem árt” figyelemfelhívó kampányainkkal megszólítjuk mind a bántalmazottakat, mind pedig azokat, akik a környezetükben szembesülnek bántalmazással. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kapcsolati erőszak jeleire, illetve az elérhető segítségre.

Figyelemfelhívó kampányaink mellett munkatársaink nagy számban tartanak prevenciós foglalkozásokat középiskolákban, táborokban, fesztiválokon.

Tanácsadás

Tanácsadás

2018-ban új szolgáltatást, ún. krízisambulanciákat indítottunk 4 helyszínen (Budapest, Miskolc, Szolnok, Orosháza), melynek keretében személyes tanácsadást nyújtanak szakembereink a kapcsolati erőszak témakörében.
2017 óta online tanácsadó szolgáltatást nyújtunk, ahol bárki anonim módon tud tanácsot kérni pszichológus, jogász és szociális munkás munkatársainktól.

Online anonim tanácsadás
Segítség intézményeinkben

Segítség intézményeinkben

Több mint 10 év tapasztalattal rendelkezünk az áldozatok ellátása és rehabilitációja terén. Segélyszervezetünk Magyarországon egyedülálló Titkos Menedékházat működtet, illetve három régióban is tartunk fent bántalmazott családoknak azonnali menedéket kínáló krízisközpontot. Ezekben az intézményekben a teljes körű ellátáson túl szociális munkásokból, jogászokból, mentálhigiénés szakemberekből álló szakmai stábunk minden segítséget megad a biztonságos továbblépéshez.

Számok tükrében