Adományozás

Az adományvonalunkra érkező minden hívás és sms 500 forint adományt jelent.

Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energia árak, az égbe szökő élelmiszer árak most ennek a munkának a folytatását is veszélyeztetik.

Az utóbbi időben mindent megtettünk intézményeink fenntarthatóságáért: minden beruházás illetve új fejlesztés során kiemelt szempont volt az energiahatékonyság, a napelemek, illetve energiatakarékos rendszerek telepítése, de a rendkívüli áremelkedések miatt a Segélyszervezetnél jelentkező összes többletteher optimista számítások szerint is meghaladja a 200 millió forintot.

Hisszük, hogy közös társadalmi érdekünk, hogy 2023-ban is segíteni tudjuk azokat a nélkülözőket, akiknek most nagyobb szükségük van rá, mint valaha. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy megemeljük az éjjel-nappal hívható adományvonalunkra érkező támogatás összegét:

2023. januárjától a 1353-as számra indított minden hívás és sms 500 forintos hozzájárulást jelent a segítségnyújtás folytatásához. 

Átállás időpontja szolgáltatók szerint:

Digi/Invitel: 2023. január 3.

Telekom: 2023. január 1.

Yettel: 2023. január 10.

Vodafone: 2023. január 2.

A 1353-as adományvonalon gyorsan és egyszerűen lehet támogatni segélyszervezetünk munkáját. Évente több alkalommal indítunk tervezett, célzott adománygyűjtéseket, illetve krízishelyzetekben rendkívüli gyűjtést hirdetünk a bajbajutottak megsegítésére. A beérkező adományokat mindkét esetben a kijelölt időszakban meghatározott célokra fordítjuk.

(A 1353 csak magyarországi telefonszámokról hívható)