Adományozás

Intézményeinkben nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítjük az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak most ennek az egész éves segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. A rendkívüli kihívások miatt úgy döntöttünk, hogy a 27. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket az eddigi hagyományoktól eltérően jóval korábban, már november 7-én elindítjuk, hogy az összefogás erejével továbbra is ott lehessünk azok mellett, akiket a gazdasági válság most még kilátástalanabb helyzetbe sodor.

Csatlakozz az ünnepi összefogáshoz! Segítek

Lehel László, Segélyszervezetünk elnök-igazgatója kifejtette: „Az elmúlt években lehetőségeinkhez mérten mindent megtettünk intézményeink fenntarthatóságáért. Minden beruházás, illetve új fejlesztés során kiemelt szempont volt az energiahatékonyság, a napelemek, illetve energiatakarékos rendszerek telepítése. Októbertől minden intézményünkben rendkívüli takarékossági intézkedéseket vezettünk be: kevesebb helységben, a lehető legtakarékosabban igyekszünk fenntartani a segítségnyújtást, de a következő hónapokra szóló pénzügyi számok így is drámaiak. A folytatáshoz kérjük most a támogatást, hogy a több száz családnak menedéket nyújtó átmeneti otthonaink, és más az év 365 napján segítséget nyújtó szociális és fejlesztő központjaink továbbra is ott lehessenek a legszegényebbek mellett.”

Lehel László rendkívüli nyilatkozatát így zárta: „Hisszük, hogy az összefogás ereje átsegít a legnehezebb időszakokon is! Ott tudunk majd lenni azok mellett, akiket ez a nehéz gazdasági helyzet most még inkább kilátástalanságba sodor. Hisszük, hogy a szegénység miatt hátrányokat szenvedő, felzárkózási programjainkban résztvevő több mint 3000 gyermek kezét most sem szabad elengednünk!”

Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató elmondta, hogy az Ételt.Otthont.Esélyt. mottóval idén rendkívüli időpontban meghirdetett december 31-ig tartó Országos Adventi Pénzadománygyűjtés során adományozóinkat közvetlenül is megszólítjuk, és egymást követik majd a támogatói kört bővítését célzó figyelemfelhívó akcióink is. A kommunikációs igazgató kiemelte, hogy hétfőtől a 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal bármikor és bárhonnan lehet csatlakozni az összefogáshoz. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az ide kattintva egyszerűen és biztonságosan adakozhat. Természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. November 14-től már elindul a Tesco áruházakban  az adománygyűjtés, jövő hétfőtől tehát már megtalálhatók lesznek a 250 forintos adománykuponok a kasszáknál, később pedig az online bevásárlás során is lehet csatlakozni a felhíváshoz. Mindemellett személyes adományozásra is lesz lehetőség: a Segélyszervezet emblematikus szeretet.éhség. Adománypontjával idén is jelen lesz a budapesti ’Adventi Ünnep a Bazilikánál’ rendezvényen. Országszerte pedig a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban várják a pénzfelajánlásokat.