Adományozás

 Több mint 650 ezren csatlakoztak ünnepi segélyakciónkhoz. 

ökumenikus segélyszervezet

2022 adventjén Segélyszervezetünk 27. alkalommal indította el Adventi Adománygyűjtését. A szeretet.éhség. mottóról és „kiharapott” mézeskalácsszívről ismert felhívás hatására – a gyűjtés partnereinek és a médiának köszönhetően – több mint 650 ezren csatlakoztak célkitűzéseinkhez. Az adománygyűjtés eredményeit január 27-ei sajtótájékoztatón ismertettük, mely alkalommal köszönetet mondtunk az összefogás minden támogatójának, partnerének, adományozójának és önkéntesének.

A rendezvényen Lehel László elnök-igazgató és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató ismertették a gyűjtés eredményeit és a beérkezett adományok felhasználási tervének részleteit.

Az összefogáshoz ez alkalommal is számos módon lehetett csatlakozni, de a legnépszerűbb adományozási forma ezúttal is a 1353-as adományvonal volt, amit advent időszakában több mint 377.000 alkalommal tárcsázták országszerte, hívásonként/sms-enként 250 forintot felajánlva a Segélyszervezetnek. Az adományvonalon érkezett több mint 94,3 millió forintnyi felajánlással, a Tesco áruházi adománykuponos gyűjtés során összegyűlt 60.000.000 forinttal, valamint a magán- és vállalati befizetések 142 802 186 forint adományával a 2022. évi Adventi Adománygyűjtés során összesen 297 125 686 forint felajánlás érkezett.

Az Adventi Adománygyűjtésünkről részletesen ide kattintva olvashat.

EZÚTON IS KÖSZÖNETÜNKET FEJEZZÜK KI MINDEN TÁMOGATÓNAK, VÁLLALATI ÉS MÉDIAPARTNERNEK, MAGÁNADOMÁNYOZÓNAK ÉS ÖNKÉNTESNEK A SEGÍTSÉGÉÉRT!