Adományozás

Idén indult az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló kétéves projekt, melynek célja, az újszülött és kisgyerekes (0-3 éves) családok egészségügyi helyzetének javítása Beregszász városban és járásban. A projekt keretében Segélyszervezetünk az ADVANCE Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ Jótékonysági Alapítvánnyal együttműködésben tanácsadást nyújt a régióban élő leginkább hátrányos helyzetűek számára, valamint a Magyarországon már sikeresen működő Biztos Kezdet Gyerekház (BKH) programszolgáltatások bevezetését, bővítését végzi.

Kiemelt figyelmet fordítunk a magyarországi BKH szolgáltatások fejlesztésére is, így a boldogkőújfalui, az olaszliszkai és a szendrői gyerekházak korszerű orvostechnikai eszközöket; köztük légzésfigyelőt, ultrahangos inhalátort, digitális gyermekmérleget, bébiőrt, és gőzsterilizálót kaptak. A 60 darab orvostechnikai eszköz beszerzésével így biztosított a kapacitásbővítés valamint a nyújtott szolgáltatások színvonalának a fejlesztése, ezáltal is segítve a projektben kitűzött célok megvalósulását.

További részletek a projektről: https://segelyszervezet.hu/projektek/biztos-kezdet-gyerekhazak-hatarokon-atnyulo-egyuttmukodesi-program/