fbpx
Segíts Te is a Hegyi-Karabahból menekülőknek!
Segítek
Adományozás

A tört mézeskalácsszív mára talán már mindenki által ismert emblémájává vált az Segélyszervezetünk Adventi Adománygyűjtésének. Az immár 27. alkalommal megszervezett, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává nőtt adománygyűjtéshez évről évre emberek százezrei csatlakoznak, lehetővé téve, hogy ne csak ünnepekkor, hanem egész évben segíteni tudjuk a nélkülöző és bajbajutott családokat. Intézményeink nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Az Adventi Adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjtünk, hogy kitörési pontokat tudjunk kínálni a szegénységből és esélyt adjunk a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítséget a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is.

Az országos összefogás részeként megszervezett nagy mézeskalács díszítő rendezvényen 1353 szívecske készült, utalva a szervezetünk adományvonalára. A mézeskalácsok a rendezvényt követően rögtön az Adománypontunkra kerültek, mivel régi hagyománya az akciónak, hogy önkénteseink az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjához érkező támogatóknak egy mézeskalács szívvel köszönik meg a pénzadományokat.

A budapesti Akvárium Klubban Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató vezetésével önkéntesek serege, köztük olyan népszerű sportolók mint Berki Krisztián, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Katus Attila, Kiss Gergely, Lőrincz Tamás, Siklósi Gergely, Szuromi Tímea, Telegdy Ádám, énekesek mint Wolf Kati és Vastag Csaba, olyan színészek és műsorvezetők mint Gál Petra, Harsányi Levente, Holdampf Linda, Iszak Eszter, Kardos Eszter, Lékai-Kiss Ramóna, Mezei Léda, Rátonyi Kriszta, Som-Balogh Edina, Szabados Ágnes, Szabó Erika, Trokán Anna és Vanya Tímea díszítették ki az 1353 darab szívecskét.

Gáncs Kristóf elmondta: az akcióval arra szeretnénk rámutatni, hogy a rendkívüli kihívások miatt rendkívüli összefogásra van szükség, hogy továbbra is ott lehessünk azok mellett, akiket a gazdasági válság még kilátástalanabb helyzetbe sodor. Az ismert közéleti személyiségek sokasága azt szimbolizálja, hogy az Segélyszervezetünk egy közösség, amely a széles körű összefogás erejével tud segíteni a rászoruló családokon. Az Adventi Adománygyűjtéshez most bárki egyszerűen tud csatlakozni a 1353-as adományvonal hívásával tárcsázásonként 250 forintot adományozva a rendkívül nehéz helyzetbe kerül embertársaink megsegítésére.

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz?

  • 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet adományozni
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
  • A segélyszervezet az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjában, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját december 24-ig.
  • nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal
  • Önkéntesként: az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az onkentes@segelyszervezet.hu címen, akik szívesen segítik adománygyűjtést.