Adományozás

Általános-, és középiskolás diákok valamint egy árvaház lakói részesültek az Ökumenikus Segélyszervezet sporteszköz és sportruházat adományában, Irakban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával megvalósuló, összesen 5 millió forint értékű projekt célja, hogy a sportolási lehetőségek javításával is hozzájáruljon az intézmények fejlesztéséhez és ez által a családok helyben maradásához. A gyerekek óriási örömmel és lelkesedéssel fogadták az adományt, amely amellett, hogy a kosárlabda, futball, kézilabda, röplabda vagy asztalitenisz sportágakhoz és a testnevelés órákhoz szükséges összes felszerelést tartalmazta, a gyerekek számára még sportruházatot is rejtett, amit büszkén magukra is vettek azonnal.

A támogatásban részesülő öt iskolát szervezetünk újította fel korábban, hogy az Iszlám Állam visszaszorítását követően minél több gyermek vehessen részt újra minőségi oktatásban. A Ninive-fennsíkon a visszatelepülés egyik fontos eszköze az oktatás visszaállítása, amiben nagy szerepet vállaltunk az elmúlt évek során.
Az oktatási intézmények mellett egy olyan – korábban téli ruházattal illetve fűtőtestekkel is támogatott – árvaház is részesült az adományokban, mely az Iszlám Állam által a jazidi közösség ellen elkövetett kegyetlenségek következtében megárvult gyermekek megsegítésére jött létre. A sporteszközök-, és felszerelések átadásán az otthon igazgatója mellett 30 bentlakó gyermek is részt vett, akik nagy örömmel fogadták a magyar adományt. Számukra ez nem csupán felszerelés, amit az udvaron használhatnak, hanem lehetőség a társaikkal közös játékra, egy boldogabb gyermekkorra.