fbpx
Rendkívüli áradások Líbiában - Segíts Te is!
Segítek
Adományozás

Jobb helye is lehetne az apródnak

Feleslegessé vált érmegyűjtés a rászoruló családok támogatására

Egyre csak gyűlnek az érmék a tálban, a fiókban, a kocsiban? Az otthoni gyűjtögetésénél jobb helye is lehetne az apródnak.

A Magyar Postával és a Magyar Nemzeti Bankkal közös gyűjtésünkben év végéig várjuk a háztartásokban felhalmozódott aprópénzt, hogy a nehéz helyzetben lévő családokat támogassuk vele, és közben tegyünk a fenntarthatóságért.

Az akcióhoz könnyen lehet csatlakozni, mivel nincs más dolgod, mint a feleslegessé vált érméket leadni a Magyar Posta országszerte kihelyezett jótékonysági perselyeibe.  A Segélyszervezethez érkező összegből intézményhálózatunkon keresztül rászoruló családoknak tudunk ételt, otthont és esélyt adni.

Feleslegessé vált érmegyűjtés a rászoruló családok támogatására

Hol tudom leadni a felesleges aprót?

Hová kerül a leadott aprópénzem?

A Segélyszervezethez érkező összegből intézményhálózatunkon keresztül sok rászoruló családnak tudunk ételt, otthont és esélyt adni.

Kiút a szegénységből

Kiemelt célunk, hogy esélyt kínáljunk a krízishelyzetbe került és a szegénységből kiutat kereső családoknak. Így az átmeneti segítségen túl minden eszközzel arra törekszünk, hogy kitörési lehetőséget nyújtsunk a szegénységből a család számára. Országos intézményhálózatunkban dolgozó szakembereink nemcsak kézzelfogható segítséget nyújtanak a legrászorultabbak számára, hanem segítenek képessé válni a családoknak arra, hogy nehézségeiket, problémáikat önállóan oldják meg. 5 családok átmeneti otthonát működtetünk, ahol a szülő(k) és a gyermekek családként együtt maradva kapnak valódi esélyt a továbblépésre. Tapasztalt szakembereink a család helyzetét feltérképezve, velük szorosan együttműködve nyújtanak személyre szabott segítséget. A családok az itt töltött 1-1,5 év alatt életvezetési, jogi, pszichológiai, szociális és álláskeresési segítséget is kapnak az önálló újrakezdéshez.

Hová kerül a leadott aprópénzem?

A rászoruló családokért végzett munkáról itt olvashatsz további részleteket:

Partnereink az érmegyűjtésben